În urma nefericitei hotărâri din partea primarului municipiului Botoșani,  de a da spre folosință banda de circulație pe care este linia de tramvai, decizie care a provocat câteva accidente rutiere până în prezent, acesta a revenit la situația initială, anulând astfel folosirea acelei benzi de circulație.

Vă reamintesc că în urmă cu câteva luni, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat public că această măsură este pentru fluidizarea circulaţiei în dreptul staţiilor de tramvai, care oricum nu mai sunt folosite. Acum se pare că nu mai gândește așa, s-a răzgândit, din moment ce a decis schimbarea semnelor de circulație în dreptul scuarurilor pentru tramvai peste noapte, din calitatea sa de președinte al comisiei de sistematizare a circulației din municipiul Botoșani.

Nemulțumirea  botoșănenilor exprimată pe rețelele de socializare este raportată la faptul că municipalitatea a luat acestă decizie fără a  anunța public modificarea semnelor, așa cum a procedat când s-a dat undă verde pentru folosirea acelei benzi de circulație.

Poate mulți dintre conducătorii auto vor spune că o asemenea decizie nu trebuie neapărat anunțată în mod public pentru că în trafic ne orientăm după semnele de circulație, perfect adevărat, dar în aceeași măsuri sunt și botoșăneni care spun că din obișnuiță au trecut prin dreptul scuarurilor pentru tramvai, deși nu mai aveau voie din punct de vedere legal. De aceea, era benefic un anunț în spațiul public pentru o comunicare eficientă cu cei care te-au ales și s-au bazat pe tine, ca și primar al Botoșaniului.

Personal, mi-am exprimat nemulțumirea când Primăria Botoșani a permis circulația pe banda  de circulație pe care este calea de tramvai, întrucât era un real pericol pentru toți participanții la trafic.  Din păcate, a trebuit să treacă câteva luni bune până să realizeze cei din  comisia de sistematizare a circulației din municipiul Botoșani că a fost o decizie greșită, acționând neasumați prin hotărări peste noapte, fără nicio informare către conducătorii auto.

Consider că modalitatea de a face administrație după bunul plac trebuie să înceteze și să fie abordată o administrație bazată pe comunicarea și consultarea cetățenilor  care plătesc taxe și impozite și au așteptări de la noua  conducere a administrației publice locală.

Când primarul municipiului Botoșani revine peste o problemă pe care considera că a rezolvat-o, mă gândesc că nu este un edil-șef asumat  și responsabil așa cum ne doream cu toții când și-a început mandatul în toamna anului trecut.