Solicitare bizara din partea omului de afaceri Victor Mihalachi. Primarul Cosmin Andrei a dezvaluit in cadrul unei conferinte de presa ca o firma din Botosani a depus cerere pentru certificat de urbanism in vederea ridicarii unui bloc cu noua etaje si heliport. Blocul ce se vrea construit inglobeaza spatii pentru cabinete medicale si apartamente de serviciu.

Cosmin Andrei a facut acest anunt, enumerand posibile investitii private in Botosani, enumerand presei cine si de ce a cerut certificat de urbanism de la Primarie:

El poate sa ceara certificat de urbanism si pentru un bloc de 50 de etaje, nu-l opreste nimeni. Sa vedem daca va si capata acest certificat„.

Terenul unde Victor Mihalachi ar dori sa-si construiasca blocul cu heliport se afla in fata Spitalului Judetean, cu iesire la Bulevardul Mihai Eminescu, pe locul unui fost parc dentrologic pe care chiar investitorul in cauza l-a distrus.

Regimul constructiilor in vecinatatea imediata a spitalelor este unul special, existand mai multe avize care trebuie obtinute.