Era si logic Flutur si consilierii sai sa nu aiba nici un succes in a-si impune oamenii in Consiliul de Administratie de la Modern Calor. Un consiliu provizoriu care mai lasa loc de negocieri inca 6 luni.

O lista absolut puturoasa au prezentat liberalii, cu persoane a caror varsta insumata depaseste aproape 350 de ani, de dinozauri care toata viata lor au papat functii pe bani publici si care mai doreau sprijiniti de fostul primar inca niste luni de bunastare. Dar nu neaparat aceasta e problema. Problema e ca trei persoane de pe aceasta lista, Miller, Agapie si Zarnescu sunt strans legati de istoria Termica si Modern Calor si de toate calamitatile care s-au petrecut acolo, ducand orasul la marginea prapastiei financiare.

Nu ca lista PSD ar fi mai breaza. Constantin si Drelciuc sunt alti doi dinozauri prefacuti in strategi si tehnocrati care nu merita nici macar locul in randul curatatorilor de cartofi la o bucatarie de campanie. Dar, pentru PSD, ei sunt specialistii, oricum mai tineri si mai de actiune decat caminul de pensionari propusi de Flutur.

E de la sine inteles de ce cei de la USR au preferat sa voteze ce le-a trecut prin cap, nevand nici o negociere cu Flutur. Ba chiar au refuzat aceasta negociere. Ce sa negocieze cand aveau de ales sa se alieze cu o lista unde nominalizatii, primul lucru care l-ar fi facut cand ajungeau la munca erau sa-si caute jumatate de ora ochelarii. Macar USR a adus in CA la Modern Calor doi tineri care sunt la fel de specialisti ca oricare politruc PSD sau PNL, dar poate mai bine intentionati.

Flutur nu a invatat nimic din pierderea alegerilor la 16 voturi. O mare parte din voturile care au luat traseu spre Cosmin Andrei se datoreaza si oamenilor de care s-a inconjurat, incepand de la consilierii personali pana la persoanele promovate si tinute pe functii. Probabil fostul primar ii uraste pe tineri de vreme ce nu are incredere in nimic din ceea ce presupune tinerete. Daca ar fi dupa el, tot Egner e bun la zona metropolitana, tot Zarnescu e de nelipsit la conducerea a ceva si tot Denisia Agapie e economist de exceptie desi a plecat din Modern Calor dupa ce a calculat gresit maririle de salariu pentru intrega unitate.

Bula sa confort se rezuma la oameni vechi, noul, ca si tehnica, il sperie si nu il accepta. Altcumva e inexplicabila campania electorala obosita pe care a avut-o, dominata de un sentiment de automultumire, sub sloganul „Noi facem ce trebuie„! Uite ca nu face ce trebuie, drept dovada ca inafara unor mici victorii prin Consiliul Local unde USR-istii au negociat la sange, nu a realizat nimic. Si problema vine de la faptul ca nici macar nu isi da seama ca nu face ce trebuie, desi sunt voci care ii spun acest lucru.

Colac peste pupaza, „prietenii sai din USR”, despre care Soptica pe buna dreptate se intreaba de ce-i tot tine in brate, i-au aratat degetul mijlociu cu fiecare ocazie. Raluca Naluca de pe Sentimente.ro si Maricel Soricelul Bulai l-au bagat in corzi si l-au lasat cu buzele umflate ori de cate ori au putut. Pentru ca stiu ca e provizoriu si mai pot negocia, insa greseala lor e ca nu stiu ca nu Flutur decide si stabileste cate posturi de directori si unde, se cuvin la USR. Ultima lovitura a fost votul pentru un audit la SC Locativa, audit in urma caruia presupun ca fondul locativ va trece la Primarie si firma CL va ramane cu cateva spatii de gestionat si va trebui sa dea oameni afara. Vot la care USR-istii au ridicat cred, ambele maini.

Probabil fostului primar ii place durerea. Altfel, sunt inexplicabile deciziile si nominalizariile acestuia pe functii cheie, in domenii unde chiar tinerii au ceva de spus. Exemplul PSD este suficient: intinerirea partidului si promovarea celor care stiu sa foloseasca un smartphone a dus la victoriile zdrobitoare in toate alegerile de anul trecut.

Probabil daca Flutur va mai candida peste 3 ani, il vor mai vota Agapie, Miller si Zarnescu.