Se prelungește starea de alertă în România.

„Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând cu data de 12 iunie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea COVID-19.

Am să vă dau câteva elemente importante:

– Se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova la Rădăuți Prut, județul Botoșani.

– Se permite, din data de 28 iunie 2021, participarea la evenimentul sportiv organizat în România în cadrul optimilor turneului final al Campionatului European de fotbal UEFA 2020 cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor

– Permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor în cadrul campaniilor aferente alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane.

– Extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private: nunți, botezuri, la un număr de 200 de participanți în interior și asigurarea unei distanțe de doi metri pătrați pentru fiecare persoană” – a declarat premierul Florin Cîțu.

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a venit cu completări la măsurile anunțate de Florin Cîțu.

Condiția pentru capacitatea de participare de 50% la EURO 2020 este ca „ceea ce este peste 25%, accesul este permis pentru persoanele vaccinare anti-COVID-19, care sunt testate sau trecute prin boală”.

– Pentru permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor în cadrul campaniilor aferente alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1000 de persoane – „Și aici se aplică regulile. Deci: testat, vaccinat sau trecut prin boală” – a mai spus șeful DSU.

– Pentru extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private: nunți, botezuri, la un număr de 200 de participanți în interior și asigurarea unei distanțe de doi metri pătrați pentru fiecare persoană – „Tot cu condiția: vaccinat, testat sau trecut prin boală!” – a completat Raed Arafat.

de |2021-06-11T06:35:20+03:0011 iunie 2021|TOP NEWS|

Leave A Comment