Am anunțat oficial, în fața colegilor din partid, că voi candida la președinția organizației județene a PNL Botoșani și că voi face parte din echipa care îl va susține pentru președinția Partidului Național Liberal pe prim-ministrul României, Florin Cîţu.
Am ales să fac anunțul sprijinului pentru Florin Cîțu în prezența președintelui Ludovic Orban.
Am convingerea că reprezint astfel punctul de vedere al unei majorități a membrilor PNL Botoșani, sătui să bifeze înfrângeri electorale sub actuala conducere județeană.
I-am transmis președintelui Orban dezamăgirea că a tolerat lipsa de performanță înregistrată în organizația PNL Botoșani, preferând să privească în altă parte ori de câte ori rezultatele electorale au transformat Botoșaniul într-un județ roșu. Dacă ar fi întreprins ceea ce avea datoria să întreprindă ca președinte al tuturor liberalilor de îndată ce a constatat, în primul tur al alegerilor prezidențiale, că Botoșaniul este singurul județ colorat în roșu din întreaga Moldovă, situația s-ar fi putut redresa la timp. Cu adoptarea măsurilor adecvate, PNL Botoșani ar fi putut și ar fi trebuit să obțină rezultate foarte bune la alegerile locale, ca și la cele parlamentare. Și, foarte probabil, cu o înfrângere a PSD-ului la Botoșani, Partidul Național Liberal ar fi putut înregistra cel mai bun scor național în alegerile generale din 6 decembrie.
La nivel județean, ca și la nivel național, Partidul Național Liberal are nevoie de un suflu nou, de o nouă energie, pentru a-și demonstra capacitatea de a guverna România, de a face bine românilor, de a face bine botoșănenilor.
Personal, sunt convins că pot realiza acest lucru la Botoșani, bizuindu-mă pe capacitatea tuturor colegilor liberali de a face ceea ce trebuie făcut pentru binele comun! Am fost întotdeauna și sunt și în prezent un om de partid, care înțelege și aplică fără excepție logica firească a lucrurilor în politică: interesele țării și ale oamenilor, ca și interesele județului și ale fiecărei localități botoșănene în parte sunt întotdeauna pe primul loc, după care se situează interesele partidului și abia pe ultimul loc, dacă mai există acest loc, putem să ne amintim și de interesele personale ale unuia sau altuia. Altfel nu se poate face politică eficientă, cu succes, nicăieri pe glob! Inversarea acestei ierarhii a priorităților produce eșecuri în serie, pe care nimeni nu vrea să le repete la infinit!