Just!

Cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand ploua, este sa accepti ploaia„. Acest citat de maxima intensitate si de un impact major a fost scos de la naftalina impreuna cu o poza manuind umbrela, de catre presedintele CJ, inconfundabila Doina Federovici.

Citatul, apartine unui prea putin cunoscut poet american, citit insa din scoarta in scoarta de catre Doina, evident in engleza pentru ca nu a fost tradus in limba romana. Impactul acestor vorbe este naucitor, sensurile diverse si rezultatul este ca o luminare a mintii, in momentul in care intr-o duminica ploioasa ca cea care a trecut iti dai cu tesla intre picioare ca nu poti face mare lucru. Atunci citesti citatul si accepti. Accepti ploaia si pe Doina ca este mai desteapta ca tine.

Aceasta fraza demna de buletinele meteo de la posturile obscure de TV a fost plantata de Doina pe propria pagina a unei retele de socializare tocmai pentru a scoate in evidenta procuparea ei pentru bunastarea oamenilor din judet. Sensurile sunt ascunse, interpretarile nenumarate. Se observa ca Doina nu ne spune sa stam acasa daca ploua. Sau sa numaram niste bani sau sa facem sex. Aceste lucruri, aplicate de majoritatea lumii, sunt considerate implicit de catre presedinta CJ, niste pierderi de timp. Cand spui „Cel mai bun lucru…„,  din pozitia de lider maxim al judetului, este limpede ca doar acel lucru conteaza.

Drept urmare, mii de botosaneni au acceptat ploaia, facand astfel cel mai bun lucru posibil conform directivelor CJ.

Grace Kelly ar fi invios pe aparitia in retelele de socializare a Doinei Federovici. Celebrul actor, protagonist al filmului Singing in the rain, si-ar da doua palme daca ar afla ce trebuie sa faci cand ploua. El care dansa si canta prin tot soiul de preciptatii ar inmarmuri daca ar afla ca tot ceea ce trebuia sa faca era sa astepte si sa accepte.

Dintr-un singur punct de vedere poate fi discutat citatul ales de Federovici sa celebreze ploaia. Carcotasii ar fi spus: „Cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand ploua este sa te oftici ca nu se lucreaza la drumul strategic„, insa acestia sunt doar carcotasi. Medicii sunt de parere ca „Cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand ploua este sa te pazesti sa nu racesti„, insa e de inteles pentru ca se duc inspre meseria lor. La fel si cei de la Conrec care sunt de parere ca „Cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand ploua este sa asfaltezi pe bani publici„.

Pana la urma, Doina a urcat pe scara evolutiei trepte bune invatand sa accepte ploaia. Urmeaza sa ne spuna probabil care e cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand nu ploua. Probabil sa accepti ca nu ploua. Dar asta ramane de vazut.