Primarul Cosmin ANDREI a anunțat intr-o conferinta de presa ca in curant garajele din zona liceului Mihai Eminescu vor fi demolate.

Deja sunt date dispozitiile pentru intabularea si dezafectarea terenului. Dezafectarea trebuie facuta de posesorii locurilor de parcare acoperite. Daca acestia nu se conformeaza, dezafectarea va fi facuta de primarie dar costurile vor fi suportate de beneficiari.

Luna viitoare, după ce facem intabularea, emitem somații către cei care dețin garaje pe terenul aferent de a le dezafecta în termen de 30-60 de zile. Dacă aceste garaje nu sunt dezafectate benevol, împreună cu cei de la DSPSA vom trece la demolarea garajelor și recuperarea costurilor cu această operațiuni”, a declarat Andrei.

 

Cosmin Andrei a mai declarat ca se asteapta la actiuni in instanta insa nu va abandona ideea dezafectarii acestor garaje construite ilegal:

Ne așteptăm la acest lucru dar ne facem temele așa cum trebuie. Înainte de face aceste demersuri am analizat toate documentele care sunt, care este situația actuală și pot fi acțiuni în instanță în ceea ce privește intenția noastră de a demola garajele dar botoșănenii din zona respectivă sunt proprietari pe o construcție care nu este nici măcar în acord cu autorizația care s-a dat la început care presupunea locuri de parcare acoperite, sub nicio formă garaje, iar terenul de sub aceste construcții este al municipalității”.