Ieri, propietarii de garaje ce urmeaza a fi demolate s-au intalnit cu primarul Cosmin Andrei. Inainte de asta, ei au solicitat sprijin atat din partea presei cat si din partea altor factori politici pentru rezolvarea problemei. Omul de afaceri Catalin Silegeanu s-a aratat dispus sa-i ajute pe propritarii garajelor ce vor fi demolate cu avocati, pentru a-si cauta dreptatea in instanta.

Am parcurs integral petiția și vă înțeleg supărarea, dezamăgirea, îngrijorarea. Întotdeauna am considerat că grupurile sensibile ale societății ar trebui să aibă prioritate în modalitatea de reglementare normativă și administrație, având în vedere tocmai nivelul de trai pe care statul în configurează acestei categorii. Un lider înțelept ar face tot posibilul pentru ca oamenii deja vulnerabili să nu fie afectați ori să fie despăgubiți în timpul unei situații de criză.
Soluțiile pe care le-ați identificat dumneavoastră sunt, din punctul meu de vedere, relevante și aplicabile. Sper ca acestea să fie îmbrățișate de reprezentanții Primăriei, care pot fi taxați pentru (eventual) management defectuos, prin prisma responsabilităților pe care și le asumă sub contract. În cazul în care vocea dumneavoastră nu va fi ascultată, vă asigur de sprijinul meu în demersul decisiv în rezolvarea oricărei probleme – justiția. Totodată, amintesc că există încă acel efect de „judecată publică”, în sensul că fiecare chestiune de dreptate se tranșează, pe de o parte, în instanță, iar pe de altă parte, în ochii oamenilor, a căror putere este mai mare decât și-ar putea unii imagina. Voi atrage atenția, la rândul meu, asupra modului în care această decizie administrativă vă perturbă activitățile curente.
În cele din urmă, vă mulțumesc pentru decizia de a mă ține și pe mine la curent cu nevoile și dorințele dumneavoastră! O persoană, chiar dacă nu joacă rolul unui decident în acest context, poate fi un factor de influență. Important este modul în care se pune problema. Vă felicit pentru vehemență!
Voi urmări îndeaproape problema și aștept vești bune.