Abia acum am realizat de ce nu funcționează activitatea Poliției Locale Botoșani asa cum ne-am dori noi, cetățenii! Din cauză că mai trebuie un director adjunct ca polițiștii locali să-și facă treaba pentru care  sunt plătiți din banii publici.

Se pare că, dacă nu se mai găsesc posturi bine plătite în instituțiile subordonate Primăriei și Consiliului Local Botoșani, pentru apropiații și membrii  cu carnete de partid, se inventează  unele,  totul pentru a-i mulțumi pe cei care  au participat activ în campania electorală pentru alegerile locale și nu numai.

În acest sens, primarul Cosmin Andrei a iniţiat un proiect de hotărâre care a fost dezbătut în ultima şedinţă a Consiliului Local,  fiind și aprobat  chiar dacă în cadrul Poliției Locale sunt șapte funcții de conducere la 113 angajați, iar salariile de bază  pentru acești șefi sunt cuprinse între 8.854 lei și 11.210 lei la care se adaugă  sporul de noapte, norma de hrană și sporul pentru condiții vătămătoare.

Mai exact noul șef, care va fi în persoana lui Andrei Turcoman, din informațiile furnizate în mass-media locală, va avea 10.600 de lei salariul de bază, la care se adaugă 1.600 de lei pe lună spor de condiţii vătămătoare şi 960 de lei norma de hrană, rezultând astfel un salariu brut lunar de 13.260 de lei.

Nu pot să înțeleg cum este posibil ca asemenea decizii să fie puse în aplicare, în condițiile în care știm și vedem cu toții  activitatea polițiștilor locali în municipiul Botoșani, care este destul de contestată de ani de zile, fără a se lua măsuri pentru îmbunătățirea  acestui lucru. De-a lungul timpului,  salariile polițiștilor locali au crescut însă, din păcate, gradul lor de eficiență a stagnat sau chiar a  regresat.

Vedem la tot pasul mașini parcate neregulamentar, pe treceri de pietoni sau chiar pe trotuare, se mănâncă și se scuipă semințe pe stradă și multe altele,  deși ar trebui să avem un oraș curat și sigur pentru botoșaneni, unde să se meargă pe prevenție, ce presupune mai multe patrule de polițiști locali  care să aplice și legea, nu doar să se plimbe pe străzi.

Un alt aspect pe care l-am putut remarca, atât eu cât și mulți dintre botoșăneni, este  circulația bicicletelor în mare viteză pe Pietonalul Unirii,   acolo unde cei mici sunt aflați la plimbare și pot fi  oricând în pericol, mai ales că ei sunt întotdeauna în continuă mișcare. Consider că dacă tot punem indicatoare că circulația bicicletelor este interzisă, să fie aplicată și legea de polițiștii locali care s-au obișnuit să dea amenzi doar celor care vând flori și zarzavat pentru a-și câștiga o pâine pe zi.

Concluzionez, prin a-mi exprima nemulțumirea față de activitatea Poliției Locale, care nu a dovedit până acum că mai are nevoie de un director care să încaseze un salariu mai mare decât un angajat MAI, absolvent de Academia de Politie  și care a ajuns pe postul pe care îl ocupă prin ani grei de studiu, nu prin recomandări din cadrul partidului în care activează.

Dezamăgitor pentru deciziile luate de primarul Cosmin Andrei, care ne demonstrează încă o data că, pentru dumnealui contează doar interesele și binele colegilor și apropiaților săi, nicidecum al cetățenilor care i-au acordat votul de încredere , sperând că va face  realmente  ceva și pentru Botoșani.