Alegerile pentru funcția de președinte al filialei județene PNL Botoșani, din cursul zilei de sâmbătă, demonstrează că în cadrul acestui partid mai  sunt oameni doriți și apreciați de mulți dintre membrii de partid cu drept de vot, unul dintre aceștia fiind Dan Nechifor. Facem însă precizarea că, înfrângerea lui Dan Nechifor a fost la o distanță doar de zece voturi, în condițiile în care domnia sa este de scurtă vreme membru PNL, ceea ce ne face să credem că mulți dintre liberali și-au dorit o schimbare pentru următorii patru ani de zile, însă nu a fost să fie de această dată.

„Deși, rezultatele acestor alegeri interne ale PNL Botoșani nu au fost favorabile, domnului Dan Nechifor, noi, Filiala ALDE Botoșani, dorim  să-i transmitem felicitări domnului Dan Nechifor, pentru ca a avut disponibilitatea și curajul  de a candida la funcția de președinte a unui partid de dreapta. Chiar dacă nu are  vechime în  cadrul partidului și nu are o experiență îndelungată în politică, a obținut un rezultat foarte bun și cred că pentru unificarea partidelor de dreapta este nevoie de oameni, precum Dan Nechifor. Nu excludem posibilitatea ca în perioada următoare să creăm o dreaptă unită alături de domnul Dan Nechifor, pentru că este un om pregătit, este un om  destoinic  și oricând merită să fie liderul unui partid de dreapta, așa cum este partidul unde dumnealui a candidat”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Totodată, echipa ALDE Botoșani dorește să-i transmită domnului, Dan Nechifor, astăzi când își sărbătorește ziua de naștere, un călduros „La mulți ani!”,  multă sănătate și putere pentru realizarea tuturor proiectelor sale și să țină cont că „Sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță!”(Nicolae Iorga).