Comunicat ALDE, Roxana Turcanu: „Copiii din mediul rural au fost sacrificați.”

Știți cum arată adevăratul tablou al „României Educate”?

Minciuna învățământului online din pandemie a ieșit dramatic la iveală acum: peste 37% dintre copiii din mediul rural au obținut medii sub 5 la examenele din cadrul Evaluării Naționale.

Adunându-i și pe cei care nu s-au prezentat la aceste teste, ajungem la 50% din copiii din mediul rural pentru care continuarea studiilor e un vis frumos.

Asta nu este „România Educată”, care ni s-a promis de ani buni și care a rămas un slogan, asta este România dezbinată, România decalajelor de dezvoltare între comunități, România care a eșuat în a-și educa o nouă generație.

Copiii din mediul rural au fost sacrificați. Obiectivele electorale ale PNL – USRPLUS au fost atinse călcând în picioare dreptul la educație al copiilor.

Ipocrizia politicienilor decidenți a atins apogeul în momentul în care reprezentanții PNL – USRPLUS au decis că milioane de adulți prezenți la trei rânduri de alegeri electorale în 2020 nu reprezintă un pericol de răspândire a coronavirusului, dar prezența fizică la cursuri a câtorva zeci de copii în școli izolate reprezintă un risc.

Am atras atenția că școala online este imposibilă acolo unde nu există condiții, iar a ține închise școlile în localități cu zero infectări a lovit în cei care aveau nevoie cel mai mult de sprijin și solidaritate: copiii.

Decizia de a închide școlile a fost luată de reprezentanți ai PNL – USRPLUS care nu au ajuns în viața lor într-o școală din mediul rural, care nu știu că există zone fără semnal, copii care merg kilometri pe jos, din cauza noroaielor, știind că doar prezența fizică la cursuri le oferă șansa învățării.

Școala online fără niciun fel de posibilități tehnice și umane a fost o minciună care a distrus șansa unor copiilor din cele mai defavorizate zone de a-și continua studiile.

Aici nu e vorba de scăderea numărului notelor de 10, ci de aruncarea în afara sistemului educațional a mii de copii pentru care prezența fizică la cursuri ar fi fost condiția care să le asigure o medie peste 5 la Evaluarea Națională.

 

Rușine!!!

 

Turcanu Roxana – Florentina , presedinte ALDE Botosani

de |2021-07-07T16:34:56+03:007 iulie 2021|TOP NEWS|

Leave A Comment