Angajatii Modern Calor au interzis in a accede la o functie de conducere in societate. Consiliul de Administratie al firmei, format din membri PSD si USR au decis care sunt conditiile pentru ca o persoana sa poata participa la concursurile de ocupare a posturilor de director in firma. Acestea sunt facute cu dedicatie, astfel incat extrem de putini oameni, oricat de specialisti ar fi ei, pot sa se inscrie la concurs.

Salariul unui director la SC Modern Calor depaseste 10.000 de lei net. In prezent, directorii firmei sunt numiti interimar, tot din randul unor membri de partid, care isi doresc sa ramana pe posturi. Practic doar cei care ocupa temporar aceste posturi sunt eligibili pentru a le putea ocupa in continuare deoarece doar ei se pot inscrie la concursuri.

Criteriile pentru ca o persoana sa se poata inscrie la concursurile de sef la Modern Calor pot fi consultate aici:

https://moderncalor.ro/documente/Anunt-Modern-Calor-Directori-2021.pdf

Clauza de inscriere care blocheaza pe orice angajat Modern Calor sa participe la concurs se refera la litigiile cu sociatetea. Astfel, nici o persoana care are un litigiu pe rol cu Modern Calor nu poate participa la concurs. La inceputul anului, SC Modern Calor si-a dat in judecata toti angajatii incercand sa le anuleze o marire de salariu pe care conducerea a acordat-o angajatilor. Din cauza ca toti angajatii sunt parte in proces, nimeni nu poate participa la concurs. Mai multe amanunte despre cum a reusit SC Modern Calor sa se judece cu toti angajatii puteti citi aici: 

Practic, pentru ca un angajat sa poata fi eligibil sa participe la concursul de manager la Modern Calor, trebuie sa recunoasca ca a primit abuziv marire de salariu si sa aduca de acasa banii inapoi la firma. Fiecare angajat, ar trebui sa restituie intre 800 si 1200 de lei.

Pentru ocuparea postului de director economic unde in prezent pe fotoliu la bani multi sta USR-ista Cristina Lacatusu, conditiile de participare sunt si mai si! Pe langa toate cele enumerate, persoana care doreste sa aplice pentru postul din echipa de conducere a SC Modern Calor trebuie sa fie expert contabil autorizat, adica membru CECCAR!. Doar 133 de persoane din Botosani au dreptul sa se inscrie la acest concurs. LACATUSU ANDREI CRISTINA ANETA este unul dintre acestia.

Postul de director general Modern Calor este ocupat in prezent de Bogdan Catalin Varasciuc. El este expert evaluator, finul primarului din Bucecea si fost sef de birou la Primaria Curtesti. Totodata Varasciuc este unul dintre expertii evaluatori care au lucrat impreuna cu lichidatorul Constantin Dascalu la SC Termica SA. In urma evaluarilor facute de actualul manager si a demersurilor facute de lichidator Primaria Botosani este pe cale sa intre in faliment fiind nevoita sa plateasca 19 milioane de euro catre SC Termica. (despre acest subiect, vom reveni cu amanunte)

In ciuda faptului ca a prestat servicii pentru lichidatorul care faliementeaza municipalitatea, Bogdan Catalin Varasciuc este eligibil pentru a participa la concursul de manager la SC Modern Calor. Angajatii care au fost dati in judecata de firma de termoficare pentru a inapoia cresterile de salarii, nu sunt eligibili.

Oricine doreste sa participe la acest concurs care e organizat pe repede inainte ca sa participe doar cine trebuie, poate contesta in instanta conditiile de inscriere intrucat sunt discriminatorii.