Folosirea Guvernării și abuzarea prerogativelor de prim-ministru pentru a tranșa războiul intern din PNL au atins dimensiuni grotești.

Lună de lună, premierul Florin Cîțu nu a făcut decât să insiste asupra așa-zisei performanțe a Guvernului său, inclusiv în ceea ce privește creșterea colectării veniturilor la bugetul de stat.

Într-un moment în care premierul susține că avem creșteri de venituri bugetare, iar Ministerul Finanțelor bate record după record la nivelul miliardelor de euro împrumutate, premierul Florin Cîțu îl demite pe ministrul de Finanțe, pentru a-l sancționa pe acesta că îl ignoră pe candidatul la președinția PNL, același Florin Cîțu.

Pentru ca fractura logică să fie completă, ministrului Nazare i se reproșează, pe lângă chestiuni neclare legate de evaziunea fiscală, rezultatele în ceea ce privește absorbția fondurilor europene.

Cu alte cuvinte, dl. Florin Cîțu îl consideră vinovat pentru eșecurile din domeniu nu pe ministrul Fondurilor Europene, useristul Cristian Ghinea, ci pe reprezentantul propriului partid, Alexandru Nazare, aflat la conducerea altui portofoliu.

Preocupările mărunte ale unor politicieni minusculi nu puteau fi mai bine definite, în aceste condiții, decât de punctul de vedere al președintelui USR Dan Barna, conform căruia demiterea ministrului Nazare ar fi o problemă internă a PNL. Dl. Dan Barna, aflat într-o poziție pe cât de inutilă, pe atât de bine coafată financiar de vicepremier, ar trebui să știe că evaziunea fiscală și frânele invocate în absorbția fondurilor europene nu sunt chestiuni interne ale PNL, pentru că Ministerul Fondurilor Europene este condus de protejatul său, dl. Cristian Ghinea.

A trece sub tăcere reproșuri atât de grave precum cele care țin de combaterea evaziunii fiscale și absorbția fondurilor europene demonstrează, încă o dată, că avem un Guvern condus de politruci, unde ceea ce e important pentru o țară nu contează pentru PNL-USR.

În ceea ce privește Partidul Național Liberal, modul în care acceptă într-o tăcere dictată ca un ministru să-i fie demis cu argumente care țin de domeniul unui ministru al USR arată că sigla sa electorală, săgeata, trebuie schimbată cu una realistă: toboganul.

Roxana-Florentina Ţurcanu – Preşedinte Filiala ALDE Botoşani