Asa cum Botosani Necenzurat a anuntat inca de o saptamana, PNL Botosani a trecut in tabara premierului Florin Catu, candidat la presedentia partidului la alegerile din septembrie.

Prezent la Cluj, la alegerile filialei judetene, presedintele PNL Botosani a urcat pe scena alaturi de sustinatorii lui Florin Catu. Momentul a fost savurat de toata presa centrala deoarece in acel moment Ludovic Orban a ramas singur pe primul rand de scaune a salii unde avea loc conferinta de alegeri.

Costel Soptica a fost imputernicit de BPJ al PNL Botosani sa sustina echipa premierului Catu, primarii avand cuvantul decisiv in aceasta chestiune. Desi relatia de prietenie dintre Orban si Soptica era extrem de apropiata, in numele politicii si a favorurilor viitoare, presedintele PNL Botosani i-a intors spatele prietenului sau.

Acest lucru insemna practic securizarea functiei pentru prefectul Dan Nechifor si acces la robinetul cu bani pe care premierul Catu le-a promis primarilor din Botosani ca-l va deschide in caz ca va fi ales presedinte PNL!