Ministrul Muncii, Raluca Turcan a ajuns tinta ironiilor intregii tari. Ieri, intr-o postare devenita virala pe Facebook ea i-a urat „La multi ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803.

Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul si-a editat ulterior postarea.

Reactiile nu au intarziat sa apara. S-a creat chiar si o pagina cu numele baronului, unde botosaneanca ajunsa ministru este luata peste picior.