Consiliul Județean Botoșani a lansat în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare Durabilă pentru perioada 2021-2027.

„Etapele procedurale de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului pentru programarea de finanțare europeană 2021-2027 au fost parcurse aproape în totalitate. Au fost analizate și procesate date statistice și demografice, informații socio-economice și geografice, au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai UAT-urilor, ai mediului de afaceri și ONG-urilor, precum și cu reprezentanții instituțiilor subordonate și ai celor deconcentrate. S-au colectat informații de la toți factorii implicați și s-au identificat proiectele prioritare ale județului Botoșani, a căror implementare va contribui la dezvoltarea durabilă”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În conformitate cu prevederile Legii privind transparența decizională, Consiliul Județean Botoșani a postat Strategia pe pagina de internet a instituției, www.cjbotosani.ro, secțiunea „Transparență decizională”, subsecțiunea „Informări proiecte de hotărâri cu caracter normativ”.

„Așteptăm cu interes opiniile, propunerile sau completările pe care orice botoșănean interesat de soarta județului poate să le aducă. Avem toată disponibilitatea de a le prelua și analiza, pentru că doar așa vom avea un document bun, adaptat nevoilor strategice ale județului. Vrem ca strategia să devină un instrument util, care să deschidă perspectivele dezvoltării județului și recuperării decalajelor economico-sociale, și nu să fie doar o carte uitată într-un colț al unui raft de bibliotecă”, a mai spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Strategia de Dezvoltare Durabilă pentru perioada 2021-2027 este instrumentul de planificare strategică în care sunt fixate prioritățile de dezvoltare ale județului pe termen mediu și lung. Ea vizează toate domeniile de interes – sănătate, educație, infrastructură, dezvoltare urbană și rurală, economie, agricultură, mediu și social.