Constructorul care a preluat în urmă cu 45 de zile proiectul de modernizare a Drumului „Mănăstirilor” avansează cu lucrările într-un ritm susținut.

„Am făcut din modernizarea drumurilor județene o prioritate, în ciuda restricțiilor financiare. Căutăm soluții pentru fiecare sector de drum, indiferent de apartenența politică a primarilor, deoarece, la Consiliul Județean nu acesta este aspectul care contează, ci doar angajamentul pe care l-am luat la începutul mandatului că vom dezvolta unitar tot județul. Ambiția noastră este ca, în cel mai scurt timp, să avem o infrastructură la nivelul celor mai dezvoltate județe și nicidecum să punem piedici politice”, a declarat președintele Consiliului Județean Doina Federovici, care, împreună cu vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, au verificat stadiul lucrărilor la Drumul „Mănăstirilor”.

„Constructorul a promis că în această vară, după ce va termina lucrările la platforma drumului, va turma și primii kilometri de asfalt, iar, dacă vremea o permite, până la venirea sezonului rece, vom putea vorbi de asfalt de la Pădureni până la ieșirea din Oneaga”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

De asemenea, vicepreședintele Dorin Birta s-a declarat mulțumit de lucrările făcute.

Mă bucur că proiectul a fost câștigat de un constructor serios care a înțeles ce așteptări avem de la el. Lucrările de la Drumul «Mănăstirilor» au o importanță deosebită pentru județ, pentru că după ce vor fi finalizate va fi pusă în valoare una dintre zonele cu cel mai mare potențial turistic”, a declarat Dorin Birta.

Drumul „Mănăstirilor”, DJ 208H Vorona – Oneaga – Pădureni, are o lungime de 12,7 kilometri. Modernizarea acestui sector de drum este un proiect al Consiliului Județean Botoșani, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.