Cunoscutul artist botosanean Gelu Graur si-a depus adeziune pentru a deveni membru al Partidului National Liberal. Data depunerii adeziunii este 15 iulie, insa validarea nu a fost facuta pe motiv ca nu s-au intrunit forurile statutare ale partidului.

Dupa alegerea in functia de presedinte pentru inca un mandat de 4 ani a senatorului Costel Soptica, este prima „achizitie” de marca facuta de PNL Botosani. Surse din partid sustin ca inscrierea se datoreaza in special fostului primar Catalin Flutur, care, pentru a-l convinge pe Gelu Graur a participat in urma cu o luna la un concert organizat la Old School, pub-ul condus de artistul botosanean.

Gelu Graur a mai cochetat cu politica, fiind membru USR de unde s-a retras imediat ce a fost nominalizat candidat la Primarie pentru acest partid. Graur nu a fost multumit de jocurile de culise care se desfasoara in filiala locala USR unde o mana de prieteni/rude/familii au pus mana pe partid si incerca sa-si aranjeze posturi caldute in administratie.

Cat despre inscrierea in PNL Botosani, Gelu Graur a declarat:

Eu sunt de dreapta si asa voi ramane. Fac parte dintr-o familie liberala cu traditie si nu pot fi indiferent la ceea ce se intampla in jurul meu. Orgoliile unor oameni si dorinta lor de a etapa sunt foarte mari, in detrimentul optiunii cetateanului. Mi-am depus adeziunea pentru a face ceva, pentru a ajuta la o reconstructie. Sunt prieten cu multi din PNL si lucrul acesta a contat foarte mult„.

Prim-vicepresedintele PNL Botosani, Sorin Cornila a confirmat faptul ca Gelu Graur si-a depus adeziune la PNL si declara ca acest lucru nu poate fi decat un castig pentru partid:

E un semn bun ca oameni de calitatea lui Gelu Graur se indreapta spre PNL. Nu se pune problema ca adeziunea lui sa nu fie votata. Gelu este prietenul meu si cred ca si eu am un aport in aceasta decizie. Am insistat mult sa revina in politica si sa puna umarul la cresterea PNL in Botosani. Si nu este ultima persoana cu nume care vine in PNL. In curand veti afla si de alti oameni care si-au depus adeziunea la noi, ceea e insemna ca PNL este un partid sanatos, atractiv si care se mentine in topul preferintelor alegatorilor„.

Surse din PNL sustin ca este mai mult ca sigura prezenta lui Gelu Graur pe o lista de candidati la alegerile de peste trei ani.