Una dintre cele mai stringente probleme ale sistemului sanitar botoșănean și-a găsit rezolvarea. Este vorba de asigurarea medicilor pentru Secția Săveni a Spitalului Județean de Urgențe „Mavromati” Botoșani. De ieri, la această secție au fost angajați trei medici tineri, doi specialiști în medicină internă – Cornelia Anca Sarban și Bianca Loredana Toader – și un rezident în ultimul an în specializarea pediatrie, Camelia Silveanu.

Cei trei medici au fost convinși de planurile pe care Spitalul Județean și administrația locală le are pentru dezvoltarea acestei Secții și de implicarea primarului Relu Tîrzioru, care a reușit de-a lungul timpului să determine autoritățile să mențină funcțională unitatea spitalicească în Săveni. Mai mult, în Săveni este în construcție un imobil ANL care va avea în structura sa și apartamente pentru specialiștii din sănătate.

„Încă de la preluarea mandatului am anunțat că avem nevoie de o întinerire a corpului medical. Am căutat soluții și acum începem să culegem roadele. Conjugând eforturile cu domnul primar al orașului Săveni, Relu Tîrzioru, și conducerea Spitalului Județean, am găsit rezolvarea la o problemă care trena de prea mult timp: de ieri, la Săveni, avem trei medici tineri. Cornelia Anca Sarban și Bianca Loredana Toader au promovat în această vară examenul de specialitate în medicină internă și pe cel de încadrare organizat de Spitalul Județean, iar Camelia Silveanu, rezidentă în anul V la Pediatrie, a trecut concursul de angajare pentru postul medic pediatru. Le urăm succes și le asigurăm de tot sprijinul de care au nevoie. Secția Săveni este prinsă în planurile de investiții, urmând ca în viitorul apropiat să sufere o transformare radicală”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Secția externă de la Săveni deservește aproximativ un sfert din județ, mai exact orașul și comunele limitrofe din zona de nord-est a județului.