Vești noi pentru elevii care susțin sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2021.A fost anuntat când se afișează rezultatele finale.

Conform calendarului Bacalaureat 2021 sesiunea toamnă, examenele au început în data de 16 august cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Pe 17 august a avut loc proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 18 august proba la alegere a profilului.

Pe 19 august a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar de săptămâna viitoare începe evaluarea competențelor astfel:

  • 23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 26-27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 30-31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)

edu.ro va afișa rezultatele finale pe 31 de august, până la ora 12.00, iar în aceași zi se pot depune și contestațiile participanților.

Astfel, participanţii la examen au doar şase ore la dispoziţie să depună contestaţii, respectiv pe 31 august între orele 12.00 şi 18.00. Evident, pot depune contestaţii şi cei care vor note mai mari, nu doar cei care nu primesc din prima note de trecere.

Rezultatele finale la Bacalaureat se afişează pe 3 septembrie, ceea ce înseamnă că profesorii au la dispoziţie perioada 1-3 septembrie pentru a analiza eventualele contestaţii depuse.