Desi s-a batut cu pumnul in piept cum ca USR-ul este salvarea botosanenilor, presedintele judetean al acestei formatiuni politice dovedeste exact contrariul. Portalul national ziare.com a publicat lista necuvantatorilor din Parlamentul Romaniei si singurul botosanean prezent in top este Andrei Dranca. Acesta nu a deschis gura decat cand a depus juramantul, probabil pentru a-si putea bate in cuie calitatea de deputat si astfel sa poata lua salariul. Fix 30 de secunde a durat prestatia USR-istului botosanean in Camera Deputatilor.

 

Astfel, la un venit mediu de 12.000 de lei pe lună, deputații au câștigat în primele cinci luni de mandat aproximativ 60.000 de lei. Pe lângă salariile generoase, care de la aproximativ 5.000 de lei net în 2017 au explodat la sumele din prezent, un parlamentar mai primește o sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare și activitatea parlamentară din circumscripțiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, iar jumătate sunt luați pe declarație pe proprie răspundere. La aceasta sumă mai sunt adaugați 1.400 de lei, transport în circumscripția electorală și o diurnă în jurul a 200 de lei. Aleșii care sunt din provincie mai primesc și suma de 4.600 de lei pentru cazare în București.

Parlamentarii mai primesc telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât și la vagon de dormit, cât și o călătorie dus întors către circumscripția electorală cu avionul. (sursa, ziare.com)

Dealtfel activitatea alesilor USR din Botosani este la pamant. In Consiliul Local, inafara unuor jocuri de culise impreuna cu PSD pentru a-si mufa membrii la banul public, cei doi consilieri, Raluca Curelariu si Marcel Ghiorghita nu s-au remarcat decat prin propunerea unor bazaconii care nu pot fi duse la indeplinire. De exemplu semafoarele inteligente, votate si prinse in buget dar care cel mai probabil anul acesta nu vor fi puse in functiune.