Minune! Cu ajutorul sucevenilor o autostrada la trece prin judetul Botosani! La CJ s-a semnat certificatul de urbanism!

Drumul expres Suveava-Pascani care deja este in constructie se va transforma in autostrada. Decizia a fost luata la nivel guvernamental, la insistentele conducerii CJ Suceava. El tranziteaza judetul Botosani, in zona Tudora.

Presedintele CJ Botosani Doina Federovici a anuntat ieri in cadrul unei scurte intalniri cu presa ca deja a semnat certificatul de urbanism pentru portiunea de autostrada care va trece prin judet.

Acest sector de autostradă va tranzita și județul Botoșani, în comuna Tudora, pe o porțiune de 6,5 kilometri, și va fi prevăzut cu un nod rutier de legătură cu DJ 208C, Botoșani – Vorona – Joldești – Liteni. Intrarea și ieșirea din autostradă se vor face la Roșcani, nodul rutier fiind conceput ca o girație cu o legătură de un kilometru până la drumul județean. Există, deci, perspectiva ca municipiul Botoșani să se conecteze la Autostrada A7, iar distanța de parcurs pe drumurile județene ar fi doar de 27 de kilometri„, a declarat predintele CJ Botosani.

Din pacate, desi pana in urma cu catevaa luni era impecabil, drumul judetean care duce inspre Vorona-Joldesti a inceput sa se degradeze vizibil din cauza camioanelor de mare tonaj care cara pietris de la balastierele din zona. Mai mult ca sigur CJ Botosani va fi nevoita sa investeaca pentru repararea acestui drum dar si pentru o ruta alternativa care sa pentru masinile grele.

de |2021-08-28T08:24:27+03:0028 august 2021|Important, TOP NEWS|

Leave A Comment