Centrul Județean de Voluntariat Botoșani a demarat acțiunile „Pictăm Ipoteștiul în culorile Tineretului din cadrul proiectului „Instantanee Botoșănene”.  Acestia vor igieniza zonele adiacente Lacului cu Nuferi de la Ipoteștiul lui Eminescu.

Colectarea deșeurilor se va face separat, Garda de Mediu Botoșani punând la dispoziția voluntarilor mănuși și saci colorați: galbeni, albaștri, verzi.

Actiunea este finantata prin proiect de catre Consiliul Judetean si a demarat ieri, fiind insa stopata la un moment dat de vremea nefavorabila.

Presedintele CJ, Doina Federovici declara:

Societatea civilă poate fi motorul unor acțiuni de-a dreptul impresionante. Zeci de adolescenți au răspuns invitației făcute de Societatea Cultural-Artistică „Arlechin”, Clubul „Interact”, Centrul Județean de Voluntariat și Consiliul Județean al Elevilor de a participa vineri la ecologizarea zonei adiacente Lacului cu Nuferi de la Ipotești. Din păcate, vremea le-a dat planurile peste cap și au fost nevoiți să amâne pentru weekend-ul viitor finalizarea acțiunii ,,Pictăm Ipoteștiul în culorile Tineretului”, care beneficiază de sprijinul financiar al Consiliului Județean Botoșani. La sfârşitul săptămânii viitoare voi participa alături de ei și împreună vom finaliza activitățile de refacere a marcajelor, vopsire a Observatorului și toaletare a copacilor din zonă„.