Cel mai mare ziar din Romania, Libertatea, a preluat subiectul dezvoltat de Botosani Necenzurat si Monitorul de Botosani. Este vorba despre cum primarul din Durnesti, Vasile Sasu, a ridicat un monument inchinat pseudohaiducului Coroi, un talhar antisemit cu legaturi puternice in Miscarea Legionara. La inaugurarea monumentului, pe langa un sobor de preoti a participat si o pleiada de ofialitati PNL, in frunte cu presedintele Costel Soptica!

 

Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta la Durnesti a ajuns in atentia presei nationale. 

Ce a declarat primarul Sasu pentru cotidianul Libertatea, puteti citi aici: https://www.libertatea.ro/stiri/scuza-primarului-pnl-care-a-ridicat-troita-unui-bandit-antisemit-de-ce-sunt-eu-de-vina-ca-s-a-simtit-jignit-un-evreu-la-vremea-aceea-3734655

Vasile Sasu nu costientizeza nici acum ca prin actiunea sa facuta fara pic de documentare a reusit sa puna pe jar intreaga lume evreiasca din Botosani si nu numai, articolul fiind extrem de raspandit si vizionat la nivelul comunitatii din Romania. Ba mai mult el a declarat: „Ce vina am eu daca Coroi prefera sa-i jefuiasca mai mult pe evrei!” 

Monumentul de la Durnesti a fost ridicat fara nici o autorizatie de constructie, fara un aviz de aplasament si fara avizele institutiilor guvernamentale, pur si simplu a fost facut de capul si dupa priceperea lui Vasile Sasu.

Cazul monumentului inchinat lui Coroi din Durnesti a intrat in atentia Inspectoratului de Stat in Constructii, la sesizarea prefectului Dan Nechifor. ISC va verifica modul in care a fost construit monumentul si avizele pe care le-a avut constructorul.