Sesizarile din mediul on-line in ceea ce priveste poluarea din Centrul Vechi pricinuita de demolatorul fostei fabrici de Confectii, nu au ramas fara raspuns. Garda de Mediu a efectuat ieri un control si a aplicat o amenda de 10.000 de lei firmei din Iasi care se ocupa de demolare. Acesta mai fusese controlat odata inainte si sanctionat. Masurile stabilite pentru continuarea activitatii impreuna cu Garda de Mediu nu au fost duse la indeplinire si drept urmare a mai fost sanctionat odata.
Reamintim ca in urma cu doua zile din cauza demolarii unei bucati masive de fabrica, tot Centrul Vechi s-a umplut de praf. Locatarii din zona au filmat si au postat pe retelele de socializare dezastrul. Doar Garda de Mediu a intervenit. Edilii, aflati mana in mana cu Mihai Tincu, fostul Consilier Local PSD s-au prefacut ca nu vad ce se intampla in imediata lor apropiere.
Mihai Tincu este beneficiarul unei Hotarari de Consiliu Local data in regim de urgenta la initiativa actualului primar. In urma demolarii SC Rapsodia conf, un magazin Lidl se va ridica gard in gard cu biserica Uspenia, locul unde a fost botezat Mihai Eminescu. Totodata Mihai Tincu isi va umple conturile cu aproape 1 milion de euro. Mihai Tincu a fost consilier local PSD.
Iata postarea integrala a Garzii de Mediu Botosani:  
Ca urmare a autosesizării o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a verificat amplasamentul din mun. Botoșani, str. Independenței, nr.4 unde un operator economic execută lucrări de desființarea contrucțiilor și instalațiilor existente, a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, rețele de energie electrică aeriană și subterană, gaze naturale, telefonie etc în vederea eliberării amplasamentului pentru noi investiții.
Întrucât operatorul economic nu s-a supus tuturor procedurilor și cerințelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei.
Amplasamentul a fost verificat și anterior stabilindu-se în sarcina operatorului economic măsuri cu termen în vederea remedierii neconformităților constatate și aplicându-se totodată două sancțiuni: un avertisment și o amendă contravențională în valoare de 5000 lei.