Comunicat Fundatia Judeteana pentru Tineret: „Tinerii vor avea un cuvânt de spus”!

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani în parteneriat cu Centrul Județean de Voluntariat Botoșani organizează proiectul „Poți ascunde, dar nu poți nega! – ediția a VI-a”, proiectul are ca scop formarea unui grup de voluntari, tineri din județul Botoșani, în vederea înființării de Consilii Consultative pe Probleme de Tineret la nivel județean, dar și a municipiilor și orașelor din județul Botoșani.

Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret reprezintă forul consultativ de pe lângă autoritatea publică locală, care funcţionează pe baza dialogului structurat în ceea ce priveşte elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului, la nivel local.

Constituirea acestor consilii oferă tinerilor un canal direct de comunicare cu autoritățile locale pe domeniile cultură, educaţie-tineret, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat, participare la activităţi de voluntariat, sport, sănătate și mediu.

Astfel, tinerilor din județul Botoșani li se dă un rol important în societate pentru a-și exprima părerile.

La evenimentul de lansare al proiectului, care a avut loc în data de 16 septembrie 2021 la Casa Tineretului din Botoșani, în prezența a peste 40 de tineri au participat domnul Radu Humelnicu – directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Botoșani, domnul Andrei Drancă – deputat în Parlamentul României, Georgiana Avieriței – consilier al primarului Municipilui Botoșani, precum și consilierii locali din Botoșani doamna Raluca Curelaru și domnul Marcel Gheorghiță.

Proiectul este finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani și se adresează tinerilor din județul Botoșani cu vârsta între 14 și 35 de ani.

Tinerii care doresc să facă parte din grupul de inițiativă sunt rugați să contacteze coordonatorul proiectului până pe 20 septembrie la adresa de e-mail: [email protected] sau prin paginile de facebook Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani și Poți ascunde, dar nu poți nega!.

 

Coordonator proiect

Emilian-Gheorghe Ivasuc

de |2021-09-20T06:55:14+03:0019 septembrie 2021|TOP NEWS|

Leave A Comment