Comunicat ALDE: „City Insurance este în realitate o țeapă în stil mafiot !”

Ne place să defilăm cu statutul de membru UE și NATO, însă ma tem că încă ne confruntăm cu probleme ce aduc mai curând cu țări de lumea a treia. Cel mai recent exemplu care vădește cât suntem de vulnerabili este falimentul anunțat al companiei City Insurance, o țeapă care poate pune pe butuci întreaga piață a asigurărilor din România.

Compania care a acaparat aproximativ jumătate din piața de asigurări in domeniul auto din România, având peste 3 milioane de contracte RCA active a intrat în colaps. Simplu spus, în țara noastră circulă actualmente 3 milioane de autovehicule care în caz de accident vor pune pe masă o poliță de asigurare fără acoperire.

City Insurance este în realitate o țeapă în stil mafiot. Vă spun doar că în UE, pentru reasigurare companiile plătesc undeva spre 15%-20% din valoarea poliției. City a plătit mai departe (evident unei companii fantomă înregistrată în afara țării) 50% pentru reasigurare. Deci, s-au sifonat direct 50% din bani. Daca vă veti uita pe modelul de business al acestei companii veti fi direct propulasați în epoca de tristă amintire a Caritasului. Nu credeam că așa ceva mai este posibil in România europeană a anului 2021.

 

Roxana Turcanu , presedinte ALDE Botosani

de |2021-09-27T07:40:44+03:0027 septembrie 2021|TOP NEWS|

Leave A Comment