Prin constrângerile și manipulările statului, românii nu vor putea fi convinși  să se vaccineze împotriva Covid-19! De aceea, solicit public tuturor deputaților  să nu voteze propunerea legislativă pentru vaccinarea obligatorie și deținerea implicită a certificatului verde, întrucât sunt împotriva drepturilor cetățenilor care le-au dat votul de încredere!
Ceea ce se pregătește supunerii la vot în perioada următoare în Camera Deputaților ne dovedește încă o dată  lașitatea și incapacitatea Guvernului român și a tuturor factorilor cu putere de decizie în această luptă împotriva virusului Covid-19. Din punctul meu de vedere, aceștia au pierdut din start frâiele în această luptă creată de pandemia care a schimbat viețile întregii omeniri, prin  defectuoasa gestionare a sistemului sanitar, de la primul caz de Covid-19 pozitiv și până în prezent.
Deși, au încercat guvernanții noștri să convingă cetățenii că vaccinarea în masă a populației este salvarea de  acest virus,  avem în continuare un grad de scepticism răspândit în rândul românilor cu privire la potențialele riscuri necunoscute pe care le-ar putea genera imunizarea împotriva Covid-19 prin vaccin. O parte din vină pentru acest scepticism o au chiar guvernanții, deoarece cetățenii și-au pierdut încrederea în primul rând în cei care coodonează întreaga situație privind gestionarea pandemiei. Toate aceste lucruri  reprezintă de fapt efectul produs în urma acțiunilor politicienilor de la cârma țării.
Am mai spus și mă voi repeta pentru a nu influiența pe nimeni, că nu sunt împotriva vaccinării voluntare, fiecare face cum consideră pentru viața sa, în schimb sunt împotriva vaccinării obligatorii, întrucât acesta din urmă nu este constitutională, fiind îngrădite drepturile și libertățile cetățenilor. Mai mult decât atât, prevederile articolului 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fac referire la dreptul persoanelor la viața privată, prin urmare, chiar și solicitarea dovezilor de vaccinare, adică a certificatului verde, este interzisă.
Dragi deputați, vă rog în numele cetățenilor care v-au sprijinit atunci când ați avut nevoie de ei și v-au acordat votul de încredere, să nu votați acest proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, să nu votați introducerea certificatului verde la nivel național, să nu votați introducerea certificatului verde la locul de muncă!
Poziția mea, ar fi fost în mod clar diferită dacă prin adoptarea  acestor propuneri legislative s-ar încheia pandemia, sau dacă s-ar reduce substantial numărul de cazuri întregistrate cu Covid-19. După cum am putut observa nu se schimba nimic  în mod favorabil prin creșterea numărului de vaccinări, totul se face pentru libertatea vieții de zi cu zi, totul e doar pentru o hârtie, adică totul e pentru birocrație.
În plus, prin adoptarea acestor propuneri nu doar că nu se salvează sistemul sanitar românesc, ci se prăbușește și situația economică din țara noastră, care se poate observa cum deja a fost afectată de obligativitatea prezentării certificatului verde în multe locații publice și private.
Nu puteți condiționa dreptul la muncă al cetățenilor doar că nu au încredere într-un vaccin care încă este în testare, nu puteți lăsa familii cu copii acasă fără un venit lunar doar că vreți să faceți abuz de putere. Această condiţionare a dreptului la muncă prin prezentarea certificatului verde înseamnă de fapt sfârșitul democrației  și implicit sfârșitul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Așadar, avem nevoie ca cei din conducerea țării să vină măcar în al doisprezecelea ceas cu soluții coerente și realiste, pentru combaterea acestei pandemii, care să nu afecteze viața  și drepturile   cetățenilor.