Jim Parkinson, locuitor al orasului Gisborne, oras situat pe Coasta de Est a Noii Zeelande, a initiat o campanie de strangere de semnaturi pentru deschiderea unui proces colectiv impotriva lui Angel Ghiorghiu, primarul orasului Bucecea din judetul Botosani.

Totul a pornit de la o declaratie a lui Ghiorghiu care spunea ca este convins ca dejectiile locuitorilor din Bucecea se varsa undeva in pamand si nu ajung sub nici o forma in raul Siret.

Daca s-ar sapa o groapa in Bucecea, drept, prin pamant, la capatul ei er fi Oceanul Pacific in apropierea coastei de est a Noii Zeelande.  Jim Parkinson a calculat acest lucru si a conchis ca dejectiile bucecenilor ajung tocmai in ocean, poluand zona.

Eu nu stiu cum au facut sa trimita rahatul in pamant. Am citit ce a declarat domnul primar si sunt pur si simplu ingrozit de aceasta catastrofa ecologica. Noi avem dejectiile noastre, nu mai avem nevoie de ale altora. Nu au decat sa isi verse reziduurile in alta parte. Voi initia un proces pentru ca de 20 de ani de cand se intampla acest lucru, practic nu mai am viata. Miroase non stop!”.

Jim a sesizat si Greenpeace, organizatie de mediu la nivel mondial, dar si Partidul Verzilor din Oceanul Pacific caruia s-a solicitat sa ia legatura cu UAT Bucecea si sa incerce o rezolvare a problemei.

We will find a way to solve this problem. The smell is very bad and also water doesn`t have the same taste„, s-au multumit sa declare cei de la Partidul Verzilor din Oceanul Pacific.

Practic problema este rezolvata, deoarece niciodata dejectiile din Bucecea nu s-au dus in pamant ci fix in raul Siret, de mai bine de 20 de ani.

Ocupat fiind cu problemele primariei si inainte cu cele ale Ministerului Dezvoltarii unde a fost secretar de stat, Angel Ghiorghiu nu a avut cunostinta de aceasta problema insa de putin timp l-au informat presa, Garda de Mediu, Agentian Nationala Arii Naturale Protejate si Avocatul Poporului.

 

Acest articol este un pamflet. Cel care nu intelege, nu are simtul umorului.