In Botosani PNL a murit de multa vreme. A murit cam de cand Florin Turcanu a pus mana pe partid transformandu-l in ferma animalelor proprii, conducandu-l ca pe o stana unde la oi trebuie sa fluieri tare sau sa strigi. Cei care au urmat dupa, doar l-au mostenit, atat in obiceiuri cat si ca zestre.

Si asa au ramas, un grup de oameni care au confiscat un partid de dreapta, infipt bine in lumea politica, un partid votabil dupa doctrina dar care in realitate este un PSD de culoare galbena, urmarind aceleasi scopuri: functii, bani si privilegii pentru capi.

Acum liberalii din Botosani se numesc soptici. Sopticii au o calitate pe care multi altii nu o au: miros banii, oportunitatile, manevreaza, mint si baga capul in nisip atunci cand e de dat socoteala. Sopticii nu au nici un preget sa tradeze sau sa isi denunte prietenii. Sopticii sunt liberalii moderni din Botosani care prin ei insisi (potrivit sloganului de partid), reusesc sa isi asigure un trai bun, lipsiti de grij, plin de privilegii.

Este comic si trist in acelasi timp cand ii vezi cum se zbat sa-si asigure pozitii, cum pupa funduri cum isi umfla piepturile facand si desfacand, tasand intrigi si scenarii pornind invers, de la finalitate, aceea ca ei sunt si trebuie sa ramana pe primul loc. Nici o secunda nu se gandesc ca bruma de voturi ce au strans-o la alegeri, sunt voturile unor oameni care si-au pus sperante, au nevoi si spera in  mai bine.

Binele e doar pentru ei.

Nova ApaServ nu au rezolvat-o. Au promis bani pentru salvarea firmei pe care tot ei prin conducerile pe care le-au ales au bagat-o in cofa.

Teatrul este in continuare o ruina, nu se mai munceste de multa vreme acolo

Transportul in comun sufera, este cel mai urat din toata tara in Botosani

Campanii pentru vaccinare ioc, nu au idei, nu-i intereseaza, nu stiu.

In schimb se investesc miliarde in cruci luminate pe dealuri si monumente ale unor banditi, pentru ca, pentru soptici e greu cu cititul, dar basmele populare sunt credibile.

Se fac drumurile in judet. Dar asta nu e meritul sopticilor, e o consecinta a faptului ca a iesit lumea in strada si chiar pe acele drumuri nu se mai putea circula deloc. E o normalitate sa se faca, nu este meritul nimanui.

Sopticii fac sedinte pe la o ferma din apropierea orasului, o ferma de stat unde legea este calcata in picioare. Pun si schimba ipotetici prefecti, fac aliante si se joaca dea politica. Se joaca, pentru ca politica nu stiu sa faca. S-au cramponat in cateva nume care se rotesc prin birourile lor de conducere. aceleasi nume care au pierdut sirul alegerilor in care au fost infranti liberalii.

Tineri nu exista, organizatia de tineret a fost si este o caricatura a ceea ce trebuie sa fie. Tinerii ocolesc PNL pentru ca nu li se da credit, nu-s transformati in soptici. Cand virusul „soptica” ii prinde, sunt primiti in partid pe functii pentru se considera ca au limbile tocite suficient pentru a fi obedient cui trebuie.

Liberalismul a murit in Botosani de multa vreme. Oricat s-au straduit, nici Grigoras nici Flutur nici Soptica nu vor putea redeveni credibili. Pentru ca ceea ce fac ei si doar ei stiu ce fac, nu vine in intampinarea dorintelor oamenilor. Doar le satisface un orgoliu, acela de a fi in continuare pe o pozitie si de a-si asigura clinciurile politice fara de care nu pot.

Cu aceasta alianta PNL-PSD s-a dovedit pana la urma ca si aceste clinciuri sunt doar de ochii lumii, o perdea de fum. Nu au avut nici un rol in dezvoltarea orasului, doar au pus frana.

De acolo unde se afla, un liberal ca Dinu Secrieru, se rasuceste, se intoarce pe partea cealalta si-si retrage umbra de pe un partid pe care l-a inventat in Botosani ca sa fie pentru oameni.