La multi ani Romania, la multi ani si lor!

La multi ani si voua parlamentarilor si candidatilor! La multi ani pseudoliberalilor care doar vanati scaune si functii! La multi ani tuturor PSD-istilor care au dus tara aceasta de rapa! La multi ani tuturor celor care au condus si care se freaca satisfacuti pe burti cand mai prind un mandat nou! La multi ani si celor care se pregatesc sa intre in cloaca cu scufele tesite de sigla partidului! La multi ani tuturor! Stiti de ce va spun asta? Pentru ca asa am fost educat, sa nu urasc, sa nu port pica, sa ma bucur de fericirea oamenilor.

Dar s-ar putea sa-mi bag picioarele in ea educatie si chiar sa fiu trist si poate putin nervos cand constat ca va claditi fericirea pe idealuri marunte, interese personale si pe spatele si banii nostri. Distrugand o tara asa frumoasa cu care toti ne mandrim si de unde nimeni n-ar fi plecat daca nu ati fi fost voi. Si altii asemenea voua, pentru ca cine se aseamana se aduna, nu-i asa? Si o distrugeti hulpavi fiind dupa functii, dupa scobeli in dinti prin crasmele de langa Parlament, o distrugeti prin minciuna si prin prosteala pe fata. O distrugeti constient, din nestiinta. Conjunctural ati ajuns pe functii, nu mai puteti scapa de ele. Va credeti haraziti sa conduceti o tara pe care nu o iubiti. Ce poate fi mai frumos?

 Pe 1 Decembrie e ziua ei, ziua tarii, ziua romanilor. Voi cum sarbatoriti? Cu un mare hohot de ras si cu inca o ocazie de a va face propaganda. Va si vad piosi la monumente depunand coroane de flori, asta in timp ce va ganditi la redistribuiri, calcule electorale si potentiale combinatii. Numai la tara nu va e gandul, cum dealtfel nu v-a fost niciodata. Tara pentru voi e doar locul unde puteti trage apa dupa un ospat copios.

Da, Romania este o tara frumoasa dar voi o urati. Desi v-a oferit totul, voi ati violat-o in fel si chip. Ati abuzat-o, ati profitat de ea, v-ati substitituit ei. Acum, pe 5 Decembrie mai vreti un numar, ca asa sunteti voi, juisati odata la patru ani. Nu va tine mai mult politrucilor. Va urati tara si asta se vede ca si consecinta a faptelor voastre. Distrugeti tot, ce atingeti se transforma in praf, nu stiti si nu vreti sa construiti nimic. Nici un metru de autostrada de cinci ani incoace. Stiti sa puneti taxe si impozite mari si sa le micsorati in ani electorali pentru ca apoi sub o forma sau alta lucrurile sa revina la loc. Stiti sa promiteti, dar tineti degetele incrucisate pe la spate. Multi nici macar asta nu fac pentru ca minciuna despre si in Romania a devenit un mod de viata.

Romania are resurse de care voi v-ati batut joc. Are petrol si gaze dar nu mai sunt ale tarii ca ati avut grija sa le vindeti pe nimic. Mai are deocamdata si ceva paduri dar in ritmul in care le devastati nu va mai avea curand. Are aur tara noastra si a voastra. Va uitati la el si nu vreti sa-l explotati pentru ca nu ati gasit modalitatea de a-l fura. Romania are elite. Are oameni destepti. Pe acestia ii fugariti repede din tara de frica sa nu va ocupe scaunele de stabi. Romania are oameni cumsecade. Ospitalieri, veseli, saritori, priceputi. Prin acest sistem de sanatate bolnav, mizer, supus potlogariilor, aveti grija sa-i imputinati si pe acestia. Mor romani din cauza incompetentei si hotiilor voastre. Nu va pasa, sunteti in functie. Romania are copii frumosi, are viitor. Va bateti joc de ei in scoli reci, insalubre, fara apa sau curent, va bateti joc punandu-i sa invete toate tampeniile intr-un sistem de invatamant care se schimba de la un an la altul. In functie de cum va pute voua.

Romania este tara in care vreau sa traiesc. Si eu si voi. Voi sunteti Romania, din pacate. Se vede dupa insignele cu tricolorul pe care mandri le prindeti la revere. Aveti macar habar ce insemna acest tricolor? Sunt convins ca nu. Eu vreau sa traiesc in Romania pentru ca imi place aici. Voi de ce vreti sa traiti in Romania? In curand nu veti mai avea ce suge de la tara asta. Va veti muta in alta parte?  Sau linistiti, va veti manca biscuitele dulce al batranetii tot aici, bucurandu-va si minunandu-va de cat de frumoasa la propriu e acesta tara? Cred ca veti ramane aici, ca niste buni romani. Dar tot nu va veti iubi tara care v-a umplut desagii. Pentru ca sunteti obisnuti ca la curve. Odata ce i-ai tras-o, nu te mai intereseaza.

Numai ca Romania nu e o curva. Ea v-a dat, nu v-a luat nimic in schimb. V-a oferit, v-a protejat, v-a crescut si v-a imbogatit. Romania este o mama pentru voi. Cat de tare va iubiti mama?

Acum chiar ca m-am enervat, asa ca de ziua nationala va doresc sa fie ultima zi nationala pe care sa o sarbatoriti din postura de diriguitori ai natiei. Va doresc sa intrati in rand cu pulimea, cu aia pe care tot ii pacaliti pe unde-i prindeti. Ce spun nu e de rau. Va doresc doar sa fiti buni.

By |2021-11-30T07:38:07+02:0030 noiembrie 2021|Editorial, Important, TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top