Desi surse politice anunta ca impartirea posturilor de prefecti intre PNL si PSD va fi facuta dupa un algoritm care spune ca acolo unde PSD are presedinte de CJ va avea si prefect, deputatul Costel Soptica anunta ca in Botosani, prefectura va fi condusa in continuare de un liberal.

Declaratia s-a a fost consemnata la finalul saptamanii trecute, Soptica sustinand ca nu are de gand sa negocieze nimic cu cei de la PSD in Botosani:

Categoric nu se schimba nici un prefect si daca ar fi sa fie asa ceva tot de la PNL ar fi. Avem o hotarare de BPJ care spune clar cine trebuie sa fie prefect in Botosani. In ceea ce priveste directorii de instititii nu vad sa se schimbe nimic pentru ca multi sunt in continuare de la PSD. Nu m-am intalnit cu doamna Federovici si nici nu am de gand sa o fac in viitorul apropiat„.

Primvicepresedintele PNL Botosani Verginel Gireada sustine si el acest punct de vedere:

„Categoric in Botosani nu se va schimba prefectul in viitorul imediat. Daca se vor produce schimbari, vor fi in primavara, dupa ce se vor aseza lucrurile”.

Mai rezervata in declaratii este Doina Federovici presedintele PSD Botosani:

„Este devreme sa vorbim despre asa ceva. Urmează o discuție aplicată. Negocierile vor fi așa cum au fost stabilite pe național.”

Neoficial, PNL Botosani tinteste in urma negocierilor pe care le va avea cu PSD indiferent daca vrea sau nu Soptica si posturile de vicepresedinte la CJ Botosani unde Bogdan Dascalescu (ALDE) urmeaza a fi inlocuit, dar si cel de viceprimar in locul lui Liviu Toma. Desi Florin Turcanu, vicepresedintele ALDE sustine ca Bogdan Dascalescu este de neinlocuit, la presiunea membrilor PNL, Costel Soptica va trebui sa deschida si aceasta discutie in cadrul negocierilor cu PSD. 

Soptica deja si-a anuntat colegii de partid ca in perioada urmatoare vor urma schimbari masive la nivelul Prefecturii Botosani insa nu a dorit sa intre in detalii. 

Cu 20% obtinute la ultimele alegeri nationale, PNL Botosani nu are nici un atu la conducerea centrala a partidului pentru a solicita in cadrul negocierilor posturi de conducere la nivel local.