Cei nouă consilieri municipali ai Partidului Național Liberal NU VOR VOTA miercuri, în cadrul ședinței extraordinare de consiliu local, propunerea de majorare a taxelor și impozitelor locale.

Nu este corect să votăm în cadrul unei ședințe extraordinare programate între Crăciun și Revelion, atunci când populația are cu totul alte preocupări, o majorare consistentă a taxelor și impozitelor plătite de botoșăneni în anul 2022, atâta timp cât cuantumul acestora a fost o dată fixat prin votul majorității în ședința de consiliu din luna aprilie a.c.

Totodată, ca liberali, ne menținem punctul de vedere exprimat clar la nivel național cu privire la taxe și impozite: nu trebuie introduse taxe și impozite noi, iar cele existente nu trebuie majorate.

Nici perioada în care se propune această majorare a taxelor nu este cea mai potrivită, în contextul instabilității prețurilor și tarifelor pentru toate mărfurile și serviciile și îndeosebi pentru energie.

Este greu de înțeles cum am putea justifica în ochii botoșănenilor faptul că guvernul a reușit creșterea pensiilor, alocațiilor și a altor venituri ale oamenilor în 2022, iar majorarea taxelor și impozitelor locale ar anula această creștere de venituri.

Apreciem de asemenea că municipiul Botoșani a beneficiat în ultima perioadă de sume consistente alocate de către Guvernul României, fiind redusă astfel substanțial presiunea privind creșterea veniturilor proprii prin majorarea taxelor și impozitelor locale.

În consecință, poziția consilierilor municipali PNL în ședința de miercuri, 29 decembrie, va fi fără echivoc ÎMPOTRIVA MAJORĂRII TAXELOR ȘI IMPOZITELOR plătite de botoșăneni în 2022.

O dezbatere extrem de serioasă cu privire la impozitele și taxele locale din anul 2023 va putea fi făcută, din punctul nostru de vedere, abia anul viitor, după stabilizarea inflației și depășirea crizei energetice.