Primarul „rateu” si taxele marite pentru botosaneni

Intr-un an de mandat in municipul Botosani, primarul Cosmin Andrei a reusit sa faca mai mult poze decat treaba. Si a facut multe poze, din toate pozitiile, in toate pozitiile. A invadat orice retea de socializare, cu un populism iesit din comun, grotesc daca e privit prin prisma a cese vede in urma muncii lui.

Constructorii teatrului nu au fost stabiliti desi promisiune a fost ca pana in anul nou acestia se vor afla.

La proiectul cu tramvaiele Andrei este pe cale sa renunte, vaduvind orasul de un purcoi de bani care urmau sa vina pedegeaba de la UE.

Executorii judecatoresti ai defunctei SC Termica, cu hotarari definitive de cateva milioane de euro bat la usa.

Cainii vagabonzi incep incet incet sa puna stapanire pe oras. Iluminatul public este pe bucati iar dimineata devreme in municipiu este pur si simplu bezna, indeosebi in zonele centrale, fix in dreptul trecerilor de pietoni.

Datoria la fondul de mediu este imensa, Primaria nu mai are acces la proiecte pana nu o plateste.

Sectia de boli paleative e frumos vopsita si doar atat, total nefunctionala, trebuia deschisa de multa vreme.

Proiecte majore ioc, deloc, nexam, nimic, lipsa, gol, fara. Proiecte pierdute pe fond de nepricepere, o groaza.

Deszapezirea este numai asa, la misto, pe arterele mari. Pe stradute, la periferii unde trebuia sa fie ca in centru, zapada este in continuare stapana pe trotuare.

Ei bine, cu toate acestea, primarul Cosmin Andrei nu a crezut de cuviinta decat sa propuna pentru sedinta de astazi din CL, marirea taxelor si impozitelor. Probabil il vor ajuta slugile de la USR care si-au protapit ciracii in functii prin diverse Consilii de Administratie.

Botosanenii probabil nu vor observa acest lucru decat atunci cand vor merge la casierie sa plateasca. Ei acum sunt ocupati cu covidul, cu ce pun pe masa de sarbatori, cu facturile mai mari la energie si gaz, cu marirea pretului la alimente cu copiii, cu scoala. Probabil de de asta se profita, de faptul ca pe ultima suta de metri nimeni nu va baga de seama ca vor mai creste acolo cateva taxe.

Ceea ce vrea sa faca insa acum primarul in functie, este exact cum ar spune el, inoportum. Patru ani a blocat orice marire de impozit sau de taxa tocmai pentru a nu avea Flutur bani pentru dezvoltare. Acum el vrea acelasi lucru. De unde vorba „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”, este de mare actualitate.

 

de |2021-12-29T07:48:12+02:0029 decembrie 2021|Editorial, Important, TOP NEWS|

Leave A Comment