Intre sarbatori si pe timp de pandemie botosanenii au aflat o veste terbilila. Taxele si impozitele locale pe care le vor plati anul viitor au crescut cu 20%. Au crescut tarifele si pentru gunoi, la 17 lei pe luna pentru o persoana fizica si 729 de lei pe tona pentru persoanele juridice.

Decizia a fost luata de primarul numit cu ajutorul instantei de judecata Cosmin Ionut Andrei si de consilierii PSD carora li s-a alaturat viceprimarul Liviu Toma. Acesta din urma a votat pur politic, urmarindu-si interesul, acela de a ramane in functie.

In aceeasi sedinta tot PSD-istii au refuzat aprobarea unor majorari de tarife pentru taxe.

Marirea taxelor locale a fost aprobata in conditiile in care Primaria Botosani are excedent bugetar si are in acest moment bani necheltuiti in conturi, sume de ordinul milioanelor de lei.

Marirea taxelor a fost facuta de sarbatori, fara consultare publica, asa cum Cosmin Andrei propusese in campania electorala ca va lua deciziile cu impact major pentru botosaneni.

In una din cele mai importante sedinte de cand a fost numit consilier local, USR-istul Marcel Ghiorghita a lipsit, multumindu-se sa dea share pe o retea de socializare la sedinta de Consiliu Local.

Botosanenii sunt asteptati incepand cu 3 ianuarie sa isi plateasca taxele majorate cu 20% iar pentru aceasta, Primaria se pare ca va face eforturi suplimentare si va mari programul de functionare la Directia de Impozite si Taxe.