Casa Ankele a fost construită în anul 1836 de Carol Ankele, un negustor armean bogat din Botoşani. Au funcţionat in cladire, la început, un magazin de utilaje agricole şi un atelier mecanic. Dupa aceea in incinta, s-a mutat magazinul Bucuria Copiilor.

Imobilul are o suprafaţă construită la sol de 585 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 1.101 metri pătraţi. In urma unor negocieri, a fost stabilit un preţ de 400.000 de euro, care va fi achitat în doi ani.

Administraţia locală a iniţiat si votat ieri o hotarare de Consiliul Local care stabvileste. procedura de cumpărare a Casei „Ankele”, aflată pe Lista monumentelor istorice.

Votul a fost unul cu scandal, insa in final cu doua abtineri doar, Raluca Curelariu (USR) si Marian Muraru (PSD), hotararea a trecut.

Cei doi care s-au abtinut contesta acelasi lucru: pretul prea mare, 400.000 de eur0, care era valabil si in urma cu 5 ani, perioada in care cladirea s-a degradat mai tare si raportul de expertiza care sustine ca imobilul din Centru Vechi nu este locuibil si are nevoie de investitii majore.

Raportul de expertiza scoate in evidenta surprinzator fix pretul pe care Primaria dorea sa-l dea pe Casa ANKELE. Mai mult decat atat, desi este o cladire privata si raportul a fost comandat de proprietar, cel care l-a platit a fost municipalitatea, din bani publici.

Cosilierii contestari sustin ca este nevoie de o suma imensa, de oridinul milioanelor de euro pentru a se investi in cladire ca aceasta sa devina functionala. Culmea, primarul intentioneaza sa mute acolo cea mai parazita institiutie din Botosani, Politia Locala!