Astăzi la Primaria Municipiului Botoșani a avut loc o conferință de presă pe tema bugetului susținută de primarul municipiului Botoșani Cosmin Andrei. Acesta a explicat motivele pentru care Bugetul Local de anul acesta este mai mare față de cel de anul trecut precum și proveniența sumelor suplimentare. O parte din capitolele de buget aduse în discuție sunt cele legate de învățământ, sănătate, infrastructură rutieră, iluminat public, spații verzi precum și parcuri de joacă.

Primarul Cosmin Andrei apreciază că sumele din Bugetul Local al Municipiului Botoșani pe anul 2022 sunt echilibrate și îndreptate spre principalele puncte nevralgice ale orașului considerând că ar trebui să fie acceptate și votate de consilierii locali în ședința extraordinară din data de 1.02.2022.

Tot astăzi a avut loc în Sala Mihai Eminescu a Primăriei Municipiului Botoșani dezbaterea publică pe tema Bugetului, afișat anterior pe site-ul Primăriei. La această ședință au putut lua parte atât consilierii locali cât și cetățenii orașului care au depus anterior o cerere, mai jos având atașat o listă cu prezența acestora.

Principalele teme discutate au fost cele legate de valoarea sumelor alocate pentru dezvoltarea municipiului reședință de judet.