Covidul face ravagii la Spitalul TBC! N-a scapat aproape nimeni!

19 bolnavi de TBC internati la Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani au si Covid. Marea parte s-au imbolnavit in spital, laolalta cu cadre medicale sau salariati de la birouri. Cazul nu a fost adus in atentia presei iar prefectul Dan Nechifor spune ca abia acum a fost informat.

Sefa DSP Botosani, Monica Adascalitei sustine ca problema a izbucnit in a doua parte a saptamanii trecute:

Sunt cred ca 19 cazuri de bolnavi de TBC care au si COVID. Toti au ramas internati acolo. Au mai fost bolnavi de Covid care nu au avut TBC dar aveau forme usoare si au plecat acasa. Din angajati am inteles ca au inceput deja sa iasa din boala si sa vina la serviciu„.

Multitudinea de cazuri de covid de la Spitalul TBC a fost confirmata si de directorul Costel Lupascu:

Da, avem bolnavi si de TBC si de Covid. Nu stiu de unde au luat. Sunt acum pacientii nostri0-. Din personalul TESA s-au imbolnavit asa cate doi, dar acum nu mai avem probleme. Nu stiu de unde au contactat virusul„.

Este ciudat ca directorul Lupascu nu stie de unde au capatat bolnavii de TBC Covid, dat fiind faptul ca erau internati in acele momente. Parte din angajatii spitalului sustin ca focarul a pornit de la birouri, de la un functionar care a venit bolnav la munca, insa informatia este dezmintita de catre Costel Lupascu.

La fel de ciudat este ca ancheta epidemiologica a fost facuta chiar de angajatii spitalului TBC, care sustin ca normele de protectie s-au respectat cu sfintenie.

de |2022-02-01T07:42:37+02:001 februarie 2022|Important, TOP NEWS|

Leave A Comment