Scandal in PNL din cauza ca alesii din Consiliul Local nu au votat o cedare gratuita de teren! Ei au fost chemati duminica la pranz de catre presedintele filialei, Costel Soptica, la sediul partidului si  li s-a cerut sa voteze asa cum „trebuie”, adica pentru!

Soptica a reactionat astfel in urma unui telefon sau a unei intalniri cu Doina Federovici, sefa Consiliului Judetean!

Consilierii liberali prezenti la intalnire au desprins ca si concluzie ca deputatul Costel Soptica a ajuns o marioneta in mainile celor de la PSD, nefiind primul caz cand le apara interesele.

Este vorba despre o bucata de teren de 1,5 hectare langa statia de epurare in vecinatatea comunei Rachiti. Terenul este evaluat de agentii imobiliari in functie de preturile de pe piata libera, la minim 30 de euro metrul patrat. Practic, primarul numit de judecatori Cosmin Andrei dorea sa faca cadou institutiei pe care sefa lui o conduce, Consiliu Judetean, un teren de minim 450.000 de euro. CJ ar avea nevoie de acest teren pentru realizarea unor proiecte ale SC Nova Apaserv.

Liberalii nu au votat cedarea terenului cu titlu gratuit, fapt care a atras mania lui Costel Soptica care i-a convocat duminica pe toti la partid. Acesta a incercat sa le explice ca sunt intr-o alianta si ca trebuie sa voteze ce propune primarul, fapt care a atras furia consilierilor.

Liderul de grup al celor de la PNL, fostul primar Catalin Flutur spune ca nu are nimic impotriva ca Primaria sa dea terenul in cauza la CJ, insa nu cu titlu gratuit:

Pe deoparte votezi si cumperi Casa Ankele spunand ca vrei sa intregesti patrimoniul orasului si imediat vii si propui sa dai 1,5 hectare gratis la altcineva. Acesti 1,5 hectare nu sunt tot din patrimoniul orasului? Consiliul Judetean are ce da la schimb. De exemplu cladirea unde functioneaza Polititia Locala si unde Primaria plateste chirie. Sau sa dea terenul la cel mai jos pret de expertiza si sa cumpere Casa Ankele. Sa demonstreze cei de la Primaria ca intr-adevar tin la patrimoniul orasului, nu doar declarativ„.

Cat despre intalnirea de duminica unde Costel Soptica a incercat sa influenteze votul consilierilor Flutur spune ca nu era necesara:

Domnul Soptica este om de afaceri. El trebuie sa stie ca nimic nu este gratis, mai ales cand vine vorba de bunuri publice. A venit montat sa ne convinga insa i-am explicat ca nu are dreptate„.

Pe de alta parte, trei dintre consilierii PNL, Ada Macovei, Catalin Boboc si Monica Adascalitei sunt si directori de institutii descentralizate carora Soptica le-a cedat posturile catre PSD.

Trebuie fie sa ai tupeu maxim,  fie ca te are Federovici cu ceva la mana ca sa ceri propriilor tai consilieri, carora le-ai dat functiile catre PSD sa voteze acum o hotarare care sa dea teren degeaba unei institiutii care detine cu siguranta fonduri proprii sa il cumpere.  Si acesta institutie, Consiliul Judetean, este condusa de sefa PSD. Consilierii tradati de Soptica nu vor vota niciodata asa ceva. Nu poate sa-i dea afara din partid pe toti„, a declarat un consilier liberal prezent la sedinta.

La fel spune si Maricel Maxim, consilier PNL in ceea ce priveste terenul in cauza:

Cu votul meu si cred ca si al colegilor, cele 1,5 hectare nu vor pleca niciodata gratis de la Primarie. CJ are posibilitati sa-l cumpe1re, sunt solutii pentru a rezolva problema. Nu se poate chiar sa le ia Doina pe toate in orasul asta ca a castigat ea alegerile si e de la PSD. Orasul e al oamenilor si asa trebuie sa ramana„.