Alimentele ar putea fi raționalizate în România! Pesedintele PSD a dat vestea! In Botosani uleiul este la ratie in unele magazine!

Prețurile au explodat în ultima perioadă, iar românii se văd nevoiți să dea mai mulți bani atât pe alimente, cât și pe facturi. Pe acest fond, liderul Partidului Social Democrat a vorbit despre o posibilă raționalizare a alimentelor de bază.

În cursul zilei de marți, liderul social-democraților a declarat că va exista o discuție la nivelul coaliției cu privire la o posibilă plafonare a prețurilor la alimentele de bază.

La nivel UE, după cum bine ştiţi, noi am făcut o reducere la alimente, deci unele alimente au reducere consistentă la TVA. Făină, zahăr, lapte, categoric. În Ungaria aşa s-a făcut şi este şi normal. Nu poţi să cumperi cu camionul, faceţi export de produse plafonate? Vorbim de o plafonare la produsele de bază”, a fost declarația lui Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a mai spus că este nevoie de părerea specialiștilor în acest context, deoarece el nu știe câtă făină consumă o familie.

In Botosani deja marile supermarketuri au plafonat deja cantitatile ce pot fi achizionate de o singura persoana pentru anumite categorii de produse. De exemplu in Kaufland, Penny sau Profi, o persoana nu poate cumpara mai mult de 4 litri de ulei.

Guvernul de la Budapesta a decis ca zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea soarelui, laptele cu 2,8% grăsime, pulpa de porc și pieptul de pui să se vândă la prețul înregistrat în data de 15 octombrie 2021, iar fiecare magazin este obligat să facă aceste decizii.

De asemenea, un magazin din Ungaria a decis ca un client să nu poată cumpăra mai mult de 10 kilograme de făină sau zahăr, 12 litri de lapte și 10 litri de ulei.

 

By |2022-02-02T07:47:10+02:002 februarie 2022|TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top