Dupa toata teravura cu „Romania te Iubesc” unde primarul Botosaniului a facut-o de oaie, asteptam altceva de la edilii nostri. Niste explicatii despe teatru si despre mult promisul anunt despre castigatorul la licitatie, despre proiectul european cu caile de rulare la tramvaie sau despre datoria imensa la SC Termica care daca ramane in vigoare baga orasul in faliment. Ar fi fost o actiune de bun simt care sa raspunda la intrebarile localnicilor si sa le risipeasca indoielile vis-a-vis de aceste subiecte.

In schimb Primaria a trimis prin edilul numit de judecatori un comunicat precum ca trei strazi vor urma sa fie licitate pentru asfaltare: Valcelelor, Zimbrului si Izvoarelor. Formulat intr-un fel in care sa se inteleaga ca Andrei nu a dormit noptile si a muncit la acest proiect, comunicatul nu face decat sa dezvaluie minciuna din primarie si faptul ca acolo lucreaza la conducere niste avizi de imagine care ca sa isi atinga scopul, acela de a apare zilnic in presa cu realizari, nu mai tin cont de nimic.

Ei bine, nici acesta, cu strazile periferice care urmeaza a fi licitate in vederea asfaltarii nu este un proiect izvorat din mintea si conceput de Cosmin Andrei. El se impauneaza ca si pana acum cu proiectele vechii administratii. Ca realizari proprii, proiectele sunt inspre 0. In felul acesta el spera sa isi cladeasca o imagine de edil destoinic, care munceste si este priceput. De parca lumea ar fi proasta. Pana la urma si continuitatea e buna, nimeni nu-l obliga sa spuna ca vechea administratie i-a lasat proiecte la cheie (aprobate, finantate). Insa am ajuns sa ne rugam sa poata termina aceste proiecte atat de importante pentru Botosani. Pentru ca pana acum le-a ratat pe toate cele ce contau: licitatii la care nu se prezinta nimeni, licitatii anulate sau pur si simplu proiecte zacand in sertare.

Cand orasul este condus de un sofer de autobuz, nu ai ce vorbi despre proiecte. La fel, cand ti-ai luat consilieri niste modiste care nu fac altceva decat poze si comunicate. Dar nu asta e problema. Botosaniul a mai stat patru ani fara proiecte cand primar a fost (pe bune, fara judecatori), Ovidiu Portariuc. El si-a decontat la vot esecul administratiei sale. Problema este alta insa. Cine isi va asuma sa mai candideze la Primaria Botosani dupa urgia pe care tinerii pedesisti o fac acolo?

Ideile lui Andrei sunt putine si neinspirate. Ca de exemplu cea cu trotinetele electrice. Fiecare firma care are relatii cu Primaria si care plateste concesiune sau permisiune pentru ocuparea unui loc public va dori sa devina partener cu institutia condusa de Cosmin Ionut Andrei pentru a nu mai plati taxele pe teren. Pentru ca Bolt, firma privata care vrea sa bage trotinete electrice in Botosani va primi conform anutului de la primarie, 130 de metri patrati in diverse puncte din orsa pentru statii de parcare, degeba. Degeaba vor vrea si restul afaceristilor din Botosani, chiar cu riscul de a se declara partener cu primaria. Pentru ca, in zilele acestea, nu este o lauda sa fii partener cu o institiutie care tranteste proiecte si pierde bani pe banda rulanta.

Si inca ceva. Ce-o sa faca Andrei cand Ministerul Dezvolarii ii va tranti in curte la Eltrans 9 tranvaie nou noute. Si el nu va avea cale de rulare. Oare la va pune cauciucuri?