Cozi imense la benzinării în toată țara. Speriați că prețul la carburant va exploda peste noapte, șoferii au luat cu asalt, miercuri, stațiile de alimentare. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu va crește prețul carburanților, că “s-a creat o psihoză” și că vor fi controale la companiile care au majorat prețul la pompă.

Miercuri, oamenii au stat la cozi la benzinării în mai multe orașe ale țării.

În cursul serii, erau cozi la benzinariile din toata tara, unii dintre șoferii de la rând spunând că au venit de teamă că prețul va exploda.

In Botosani, in zonele cu benzinarii traficul era blocat, masinile asteptand in rand pe mai multe benzi.

  • “Am auzit că la noapte se scumpește carburantul. De-asta stăm”, a afirmat un șofer aflat la coadă, în timp ce un alt șofer a spus că stă la rând pentru că a rămas fără benzină și că nu îi e teamă că va crește prețul.

  • “Circulă un zvon pe Facebook că la noapte litrul de benzină se face 10-11 lei. Nu are treabă cu războiul, dar vrem să mai facem economie”, a spus pentru HotNews.ro un bărbat care stătea la coadă la o benzinărie de pe Calea Nationala

 

Ministrul Economiei: Nu cresc prețurile, s-a creat o psihoză

Purtătorul pe cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a dat asigurări, miercuri seară, că “nu sunt probleme cu stocurile de carburanți”.

El a anunțat, miercuri seară, că premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant: “Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”.

Și ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării”.

  • Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.
  • Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.

El a mai spus că nu exista niciun motiv să crească prețurile, dar “sunt motive ca de mâine Guvernul să treacă la controale acolo unde au sărit prețurile”.

  • “E o psihoză și de aceea spun că nu există niciun motiv să stăm la coadă și să întoarcem capul în vremea lui Ceaușescu”, a afirmat Popescu.

„Dați întruna știri cu scumpirea benzinei, lumea intră în panică”

  • ”Dumneavoastră, presa sunteți de vină! Dați întruna știri cu scumpirea benzinei, lumea intră în panică…uitați-vă ce e acum la noi la pompă”, spune angajatul unei benzinării Petrom.

Benzina cu cifra octanică de 95, care în week-end se vindea la 7 lei, acum e 7,50 lei litrul, iar oamenii strigă să se dea mai puțină, să ajungă la toți

,56 lei la Mol, 7,52 lei la Petrom, 7,48 lei la Lukoil, 7,19 lei la Rompetrol