Fotografie document publicata de Monitorul de Botosani! Apare Soptica cum face treaba!

O fotografie publicata zilele acestea in unicul ziar tiparit din judet, Monitorul de Botosani il arata pe Costel Soptica, la Prefectura, intr-o sedinta cu prefectul Cornila si functionarul guvernamental Gheorghe Sorescu.

Din poza, Soptica pare ca munceste, participand la o intalnire in biroul prefectului in zi de sambata. Expertii insa contrazic acest lucru sustinand ca poza este un „real fake”, un trucaj menit sa lase impresia ca pentru alesi si demnitari sambata nu mai este zi libera. Se incerca astfel sa se induca populatiei parerea ca la nivel de PNL se munceste mult si timpul nu mai ajunge.

Adrian Pintu, specialist in poze, poreclit si Ady Nunti, este convins ca poza nu este reala. El a gasit si explicatii:

Priviti la pozitiile corpurilor celor trei demnitari. Ele sunt nefiresti. Personajele au fost decupate din alte fotografii si mixate aici, pentru a mai bifa inca o actiune de partid.  In primul rand se vede clar cum de fapt Soptica este la crasma. Pozitia corpului spune asta si modul in care isi tine mainile. Indraznesc sa spun ca privirea pe care Soptica o arunca prefectului indica faptul ca acesta are macar o baterie de vin la bord. Gulerul rasfrant indica o personalitate puternica cu un eu dominator, il face sa fie pe tron si atunci cand sta in picioare sau cand se leaga la sireturi. Nota de superioritate este data de pozitia celorlalti doi parteneri, una umila care nu mai are nevoie de nici o explicatie„.

Verdictul lui Adrian Pintu este ca in momentul in care a fost fotografiat, Soptica se afla la o crasma in Bucuresti si se uita obosit cum ospatarita ii turna in pahar.

Despre Gheorghe Sorescu, expertul in fotografii spune ca si el a fost decupat dintr-o alta poza unde se afla in haine de casa la rand la ulei: „Altfel nu se poate explica jacheta portocalie si camasa inflorata. El le-a imbracat mai mult ca sa isi semnalizeze prezenta, sa nu-l ia randul pe dinainte. In fotografie pare ca Sorescu ii soarbe cuvintele lui Soptica dar in realitate el nu soarbe decat o gura de aer proaspat, de pe bancuta din fata la alimentara. Fata lui nu spune nimic, este inexpresiv, e clar ca nu a fost acolo in Prefectura. Trucajul a fost abil realizat, daca observati, Sorescu isi tine cotul in fata, parca se fereste. De fapt, isi facea loc in imbulzeaza„.

Verdictul lui Ady Nunti este ca fotografia cu Sorescu a fost facuta de fapt la o imbulzeaza in fata la Kaufland la carucioare mari pentru produse alimentare.

In ceea ce priveste Sorin Cornila, este singurul care a fost fotografiat in birou la el, numai ca nu in aceasta componenta cum apare in poza. Un studiu amanuntit spune ca prefectul era de fapt la o intalnire cu femeile de serviciu din sediu carora le trasa pe hartie milimetruca traseele de curatenie precum si cele de care vor fi folosite pentru uzul toaletelor. Ady Nunti justifica: „Nu se explica ce cauta stiloul in mana la Cornila. Doar nu e prost sa-si ia notite dupa ce spune Soptica. Era de la o sedinta de lucru in prefectura, cel mai probabil cu personalul de la curatenie. Privirea ii indica un aer de superoritate si de sef imposibil de capatat in preajma sefului adevarat. Este limpede ca statea de vorba cu cineva mai jos ca si pozitie sociala, ca si meserie„.

Verdictul lui Adrian Pintu este ca in momentul in care a fost facuta poza, Sorin Cornila se afla in birou si puncta pozitiile vazelor cu flori din birourile Prefecturii. Cel mai probabil vorbea cu Geta.

Faptul ca poza este un fake reiese si din comunicatul publicat de Prefectura Botosani: „…..Un alt subiect fierbinte a fost salarizarea angajaților din cadrul Instituției Prefectului, după ce sindicaliștii din cadrul instituției au organizat o nouă acțiune de protest….”

In realitate, atat pe Soptica dar cat si pe Sorescu ii doare in cot de salariile angajatilor din Prefectura Botosani. Si pe Sorin Cornila il doare-n cot insa numai in ziua de leafa, cand trece pe la bancomant. Il doare cel mai probabil de la ridicatura si, nu, el nu este nemultumit de salariul pe care il are.

 

 

de |2022-03-21T05:49:35+02:0021 martie 2022|Botosani Cenzurat, Important, TOP NEWS|

Leave A Comment