Norul de fum toxic din Ucraina poate afecta România. Poate dezvolta afectiuni grave!

Un nor toxic care conţine sulf, plumb şi alte elemente grele, substanţe extrem de periculoase pentru sănătate, s-a format în urma bombardamentelor puternice din Ucraina. şi, ulterior, a început să se deplaseze spre vest.

Cetățenii din zonă  au primit sugestia să nu consume animale locale și să nu folosească legume și fructe din producția locală”, spun specialistii.

Norul a ajuns deja în Polonia, Republica Moldova şi alte ţări europene, iar România este şi ea pe lista ţărilor unde se pot vedea efectele deplasării acestui nor toxic.

Efectele cele mai puternice s-au putut vedea în acest weekend şi luni, 21 martie, astfel că persoanele care ies afară din casă sunt sfătuite să petreacă prea mult timp în aer liber, să poarte o mască, pentru protecţie, dar şi să se spele bine pe mâini şi pe faţă atunci când se întorc acasă.

Specialistii sunt de parere ca cei care locuiesc în imediata apropiere a acestor zone vor putea dezvolta diferite evenimente acute pulmonare, cum ar fi crize de astm bronșic la cei care au o patologie pulmonară preexistentă. De asemenea, s-a dovedit că o creștere a poluanților atmosferici crește și riscul de infecții virale sau bacteriene la populația expusă la aceste substanțe.

Metalele grele ce ajung în aer îi afectează nu doar pe cei din imediata apropiere a zonelor unde au avut loc exploziile, ci pot călători prin aer şi devin astfel poluanți permanenți în mediu.

.

By |2022-03-21T05:12:10+02:0021 martie 2022|TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top