O emisiune Dialog Deschis realizata de Tele`M Botosani in data de 28 februarie a ajuns in atentia Consiliului National al Audiovizualului. Motivele sunt legate cel mai probabil de modalitate de abordare a conflictului din Ucraina.

La emisiunea din 28 febriuarie a participat ca invitat istoricul Gica Manole, autor a mai multor carti despre viata romanilor din Basarabia si Ucraina, iar realizator a fost Val Guraliuc.

Fara a fi intrerupt de moderator, invitatul a facut o serie de afirmatii care au deranjat cel mai probabil. Una dintre ele se refera la calitatile de actor ale presedintelui Ucrainei. Fara a fi critic de teatru sau de film Gica Manole a afirmat ca „Zelensky este actor mediocru„. Manole considera agresiunea Rusiei in Ucraina un razboi „civil, fraticid, intre doua popoare prietene”.

Surse CNA spun ca reclamatia in ceea ce priveste emisiunea Dialog Deschis a venit pe filiera ambasadei Ucrainei:

S-au facut demersurile legale, au fost trimise o serie de intrebari la care cei de la Tele`M trebuiau sa raspunda. Emisiunea este pe ordinea de zi a CNA in sedintele care se vor desfasura urmatoarele trei zile. Nu stim cand va fi luata in dezbatere, insa cu siguranta va fi bine analizata de membrii consiliului. Nu putem anticipa o sanctiune sau daca va fi una pentru ca niciodata nu se stie cum evolueaza discutiile la sedintele CNA„.

Vom reveni cu amanunte.