Suspect de PLAGIAT, Ciuca va candida la sefia PNL!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, că va candida pentru funcția de președinte al PNL, după ce Florin Cîțu a demisionat sâmbătă, la presiunea liderilor partidului. Candidatura lui Ciucă nu este o surpriză, iar el ar urma să fie ales la șefia PNL la congresul de duminică al partidului.

Am decis să-mi asum această responsabilitate (…) Una dintre condițiile esențiale pentru buna guvernare este ca în interiorul partidului nostru să existe o stare de armonie și o concentare a tuturor asupra obiectivelor pe care ni le asumăm”, a spus Nicolae Ciucă.

“Acum nu e vorba de o persoană, ci e vorba de toată echipa liberală care trebuie să fie conştientă că de fiecare dintre noi depinde scorul electoral al partidului. PNL e cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din ţară şi poate ajunge cel mai mare partid din România. (…) Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică este titlul moţiunii depuse şi sper că după ce o vor analiza, colegii mei o vor vota”, a mai spus Ciucă.

El a făcut acest anunț, care era de așteptat, de altfel, într-o declarație de presă la sediul partidului, plecând fără să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

In urmă cu o zi premierul Nicolae Ciucă a primit derogare de vechime din parte Biroului Executiv al PNL pentru a putea candida la funcția de președinte PNL. Conform statutului, orice candidat la funcția de președinte PNL trebuie să îndeplinească condiţia de a avea 5 ani de vechime în partid. Aceeași derogare a primit-o și Florin Cîțu în urmă cu șase luni când a candidat pentru fotoliul de președinte PNL.

În urmă cu patru zile, Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al PNL la solicitarea a 40 de lideri de organizații în frunte cu prim-vicepreședinții PNL. Lui Cîțu i s-a reproșat proasta gestionare proasta a partidului dar și opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.

Consiliul Național al PNL a convocat un congres extraordinar pe data de 10 aprilie, data la care Nicolae Ciucă urmează să fie validat șef al PNL de notat fiind că nu are niciun contracandidat. Ciucă va fi secondat de Lucian Bode care va candida pe postul de secretar general al PNL.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, Biroul Executiv al PNL nu va fi ales imediat după congres ci undeva la începutul lunii mai. “Explicația oficială: e nevoie ca președintele să aibă timp să se gândească și să-și aleagă echipa.

de |2022-04-07T07:29:27+03:007 aprilie 2022|TOP NEWS|

Leave A Comment