Fotografia pe care o vedeti a castigat zilele trecute premiul 1 la Salonul National de Poze Comice (SNPC) de la Veresti, categorie selfie. Autoarea este deputatul PSD Alexandra Hutu care s-a imortalizat alaturi de doi colegi si un nas in timp de mergeau cu trenul. Nu este sigur daca trenul mergea sau nu sau daca cei din poza se mai afla si acum in tren in drum spre unde doresc sa ajunga. Cei doi colegi sunt tot parlamentari si este vorba despre senatorul Lucian Trufin si un deputat necunoscut din Dorohoi.

Alexandra Hutu spune ca fotografia a fost facuta la ideea ei, fiind surprinsa de exotismul situatiei:

Am stabilit cu colegii mei sa facem ceva ce nu am mai facut niciodata. Simteam nevoia de adrenalina toti dupa o saptamana extenuanta de munca. Si am decis sa mergem acasa la Botosani cu trenul. Va dati seama, cu trenul. Cu greu am reusit sa ii conving, mai ales ca cei doi colegi ai mei de partid si de parlament sunt asa mai comozi si in plus de asta nici nu stiau ce e aia tren. Va dati seama ca nu puteam rata intalnirea cu nasul si una doua am scos selfie-stikul si am facut un selfie. Acum ca am castigat si intrecerea de fotografii de la Veresti nu are  decat sa ma bucure. Nasa Doina are de ce sa fie invidioasa. Ea nu a castigat niciodata nimic desi pune poze dublu cat mine„.

Mai ponderat, senatorul PSD Lucian Trufin a afirmat ca aceasta calatorie cu trenul e de povestit nepotilor spund ca el credea ca trenul e o chestie care trece numai pe langa barza de la Dumbraveni:

Eu nu am nepoti, copiii mei sunt inca mici. Abia astept sa creasca, sa devina parinti si am nepoti sa le povestesc aceasta experienta minunata, calatoria cu trenul. Daca le spun acum copiilor mei ca am facut asa ceva cred ca ma certa. Ei se tem pentru siguranta mea.

Am avut adrenalina pana la capat pentru ca a trebuit sa merg si la toaleta. Nu m-am cronometrat insa cu siguranta pot castiga un concurs de tinut respiratia. O sa-i propun Alexandrei sa facem o intrecere pe aceasta tema, cine-si tine mai mult respiratia intr-o buda de tren. Cine pierde ramane acolo o ora. M-am speriat la inceput ca nu am vazut soferul dar dupa aia mi s-a explicat ca trenul nu are sofer. El pana la Veresti merge pe curent electric iar de la Veresti la Botosani il impinge cineva„.

Celalt deputat al carui nume doar il banuim, la fel ca si faptele sale, a fost cel mai dezamagit de calatoaria cu trenul pana la Botosani:

Sunt trist ca nu mi-am putut folosi parasuta. Mi-a spus Alexandra sa mi-0 iau cu mine in caz ca vom cadea de pe un pod. Nici poduri nu au fost prea multe si nici nu am cazut. Asa despre tren ce sa spun. Ca prima impresie, pentru ca nu am mai mers niciodata cu unul pot spune ca mi-a placut. In primul rand mi-a placut ca nu platesc, plateste Camera Deputatilor si in al doilea rand mi-a placut ca am mers asa ca la plimbare, incet, nu ne-a grabit nimeni, am ajuns odihnit. My style!

Incerc si la intoarcere, poate imi pot folosi parasuta„.

Cel mai trist in poza dupa cum se observa, este controlorul de bilete, adica nasul. Pe nume Sebastian Ridic, acesta a declarat:

Au venit mari doamne si domni din Parlament sa merga cu trenul. Imi venea sa le platesc eu biletele de avion pana la Suceava, m-au tinut de la produs. Din cauza lor am pierdut timp cu poze cu discutii cu intrebari vreo trei ore si nu am mai apucat sa incasez asa cum trebuia. Si era plin!Asa zile slabe la incasari nu am avut din zilele revolutiei cand lumea mergea gratis cu trenul pe motiv ca el al poporului. Atunci am luat si bataie de la niste studenti cand le-a cerut spaga.

Astia trei zici ca-s de pe alta lume. Merg romanii cu trenul dinainte de 1900 si ei abia acum au aflat ca si in Bucuresti este gara. Fata, fata a fost mai cu tupeu, ea a organizat tot. Odata nu se pune, insa am sa caut sa iau legatura cu ei sa nu mai vina. Pierd bani. Si asa pierdem bani si saracim cu ei la putere. Dar cu ce am gresit sa ma tina din timpul in care eu incasam?