Cristina Elena Anton este numele ultimului secretar de stat numit de Guvernul Ciuca, la propunerea ministrului muncii Marius Budai. Ea este din Dorohoi si pana a ajunge a aici a rupt cativa ani bilete la intrarea in cinema Melodia din localitatea de bastina. Acum ea gestioneaza in calitate de secretar de stat la Ministerul Muncii alocatiile tuturor copiilor din Romania.

Din 2010 pana in 2017, nou secretar de stat a fost angajata la Societatea de Servicii Publice Locale din Dorohoi pe functia de sef punct de lucru la cinema Melodia. Inainte de asta, fusese angajata la cabinetul parlamentar al fostului sef PSD Andrei Dolineaschi.

In 2017, in urma promovarii unui concurs, Cristina Anton a ajuns deodata si functionar public dar si sef al Casei de Pensii Botosani, evident tot cu spijinul PSD si al lui Marius Budai. Ea se afirmase ca un „rising star” in cadrul Organiatiei de Tineret PSD Botosani. Colegii spun ca marele talent al Cristinei Anton este ca nu lipsea de la nici o actiune a partidului.

La Casa de Pensii, Cristina Anton s-a remarcat prin faptul ca a reusit sa ferece la propriu institutia. Nici un fel de transparenta, oamenii erau tinuti pe la usi, batjocoriti de portari si de angajati. Nici astazi cand nu mai exista nici stare de alerta nici de urgenta, nimeni nu poate patrunde in birourile Casei de Pensii Botosani, institutie publica dealtfel.

Toate acestea l-au determinat pe actualul ministru al muncii, botosaneanul Marius Budai sa o propuna pe Cristina Anton in functia de secretar de stat. Maine va fi prima zi de lucru a Cristinei la minister, iar locul acesteia la Casa de Pensii Botosani va fi luat cu titlu de interimat de catre Ioan Buzila.

Problema pentru Budai este ca Anton Cristina, proaspatul secretar de stat numit la Ministerul Muncii, este cam de trei ori mai scolita ca el. Spre deosebire de ministru care a terminat o facultate privata, no-name, la batranete, Cristina a terminat Facultate de Științe Politice Administrative și Comunicare la Cluj Napoca în anul 2005. Ea mai deține două mastere pe comunicare managerială și resursă umană, la București.