Un personaj cu un trecut dubios, fost retinut pentru delapidare i-a facut reclama lui Soptica la Targul de la Popauti!

Soptica si-a adus laudatori din gasca lui la serbarea campeneasca de la Ferma Popauti. Liderul PNL Botosani nu suporta sa nu fie implicat in toate activitatile care presupun expunere publica din Botosani. Dar asta nu este suficient. In cel mai pur stil ceausist el isi aduce persoane pe care le prezinta „importante„, pe care le pune sa-l laude la intalnirile cu colegii de partid sau cu participantii la festivaluri.

Un asemenea personaj este Laurentiu Baciu, prezentat unul dintre cei mai mari fermieri ai tarii. Iata ce a scris presa locala despre prezenta acestuia la Popouti:

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), l-a lăudat pe deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, pentru activitatea pe care o desfășoară la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților. (aici urmau aplauzele)

Prezent la prima zi a Târgului Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Taurine și Produse Tradiționale, de la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Baciu a asistat la deschiderea Muzeului rasei Karakul de Botoșani și a participat la workshopul despre zootehnie.

Acesta a precizat că Șoptică este unul dintre parlamentarii care își fac bine munca în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților„. (aici se adresau ovatii in picioare)

De fapt, Laurentiu Baciu este un personaj controversat in lumea fermerilor si nici pe departe nu este unul dintre cei mai mari agricultori din Romania. El are, evident, destul de multe puncte comune cu deputatul Costel Soptica, dar asemanarile sunt doar pentru cunoscatori.

Iata ce a uitat sau nu a stiut presa prezenta la fata locului sa prezinte despre Laurentiu Baciu:

www.alba24.ro prezenta in 2019 urmatoarea stire

Şeful producătorilor agricoli din România, reţinut pentru delapidare. Cum ar fi cheltuit banii fermierilor. Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, a fost reținut marți, în ancheta cu acuzaţii de delapidare a banilor din conturile organizației.

Baciu va fi prezentat judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 pentru mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

UPDATE: Laurenţiu Baciu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Preşedintele LAPAR este acuzat că, în perioada 2012-2018, a folosit în interes personal peste 1 milion de lei (aproximativ 200.000 de euro) din banii organizației.

Baciu ar fi cumpărat, din cotizațiile membrilor LAPAR, ceasuri, haine și alte bunuri scumpe şi ar fi folosit banii şi pentru călătorii cu iubita.

Alt site, www.impact.ro relateaza tot in acea perioada

Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, a fost reținut de procurori pentru delapidare. Nu a fost arestat preventiv, dar a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Laurențiu Baciu este anchetat de procurori pentru că, în ultimii 6 ani, ar fi luat aproape 1 milion de lei din conturile Asociației pentru Producătorii Agricoli din România. Anchetatorii susțin că ar fi sustras ilegal acești bani și i-ar fi cheltuit alături de iubita pe vacanțe de lux în Spania. Mai mult, din conturile Asociației și-ar fi cumpărat ceasuri, bijuterii, haine și alte bunuri de lux.

Laurențiu Baciu a fost reținut pentru 24 de ore și propus instanței pentru arestare preventivă. El a fost dus în cătușe la audieri.
Judecătorii au decis că nu este un pericol public, așa că l-au lăsat în libertate, dar va fi cercetat sub control judiciar.
Timp de 60 de zile, Baciu trebuie să se prezinte periodic la Poliție, nu are voie să părăsească țara și trebuie să meargă la audieri ori de câte ori e chemat.
Pasiunile pentru vacante, iubite, haine si alte bunuri de lux sunt comune.
Evident, toate aceste amanunte despre viata lui Laurentiu Baciu nu au fost comunicate, insa stiute atat de Costel Soptica dar si de Ionica Nechifor, seful Statiunii de Cercetare Popauti. Ele insa nu au fost ascunse de presa, Baciu fiind prezentat ca un mare expert, un exemplu demn de urmat cu o cariera pe care probabil o invidiaza orice fermier.
Cel mai probabil, din cauza vizitei lui Laurentiu Baciu, Consiliul Judetean a refuzat atat sa sponsorizeze masa, bautura si plata artistilor care le-au cantat fermierilor, dar sa si participe la actiune.
In fotografia ce ilustreaza materialul  se afla cei trei corifei ai zootehniei locale, Soptica Nechifor si Campanu. Soptica isi lua notite pentru ca era foarte intereseant ce discurs tinea seful Statiunii de Cercetare.
de |2022-05-03T12:52:52+03:003 mai 2022|Economic, Editorial, Important, Poza zilei, TOP NEWS|

Leave A Comment