De ziua tineretului, reprezentanți ai Instituției Prefectului și Consiliului Județean Botoșani au stat de vorbă cu voluntarii Fundației Județene pentru Tineret Botoșani explicându-le câteva din tainele administrației publice.

Tinerii au aflat care este rolul celor două instituții în dezvoltarea comunității locale și pârghiile legale prin care se pot implica în acțiuni administrativ-sociale și de tineret. Discuția a fost una vie, participanții au pus multe întrebări și de această dată răspunsurile au fost pe măsura întrebărilor într-o manieră deschisă și sinceră.

Participanții au dorit să afle cum se pot implica activ în viața comunității și au povestit ce au acțiuni au făcut ei până acum.

Emilian Ivasuc, coordonator activități de tineret FJT Botoșani:

Nu poate decât să mă bucure implicarea autorităților publice locale în astfel de acțiuni și le mulțumesc pe această cale. Această deschidere a administrației județene este o primă dovadă că porțile instituțiilor publice sunt deschise pentru tineri. Am convenit cu tinerii participanți să nu spunem NU niciodată când cele două instituții ne solicită implicarea.„

Din partea Instituției Prefectului a participat subprefectul Paula Berențan și din partea Consiliului Județean Botoșani, administratorul public al județului Cristi Nistor. Subprefectul Paula Berențan a lansat o invitație la o întâlnire mult mai aplicată pe probleme de tineret în cadrul unei ședințe care se va organiza până la sfârșitul anului școlar.

La acțiune au participat alături de voluntari, Flavius-Alin Damean și Emilian Ivasuc din partea FJT Botoșani și Simon Marcu din partea Centrului Județean de Voluntariat.